Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οι απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων


Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ήταν τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών, οι οποίοι θεωρούν πως ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων από πολλά κεφάλαια.


Η δυσκολία των θεμάτων θα επηρεάσει, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές που συνδέονται με το εν λόγω μάθημα.

Όσον αφορά στη Φυσική, οι καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις, ενώ τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Επίσης, στην Ιστορία, τα θέματα κρίνονται ως μέτριας δυσκολίας, ενώ στη Βιολογία ήταν εύκολα και δεν αναμένεται να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους.

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές:

Βιολογία

Ιστορία

Φυσική

Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Οι απαντήσεις των θεμάτων

Βιολογία

Ιστορία

Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Στόχος» καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων θα σας παρουσιάζει τα θέματα και τις λύσεις τους.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου. Την Τετάρτη οι μαθητές θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης και στη Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Την Παρασκευή ξεκίνησε η εξεταστική διαδικασία με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του Ίντερνετ. Ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων τους, αφού πρώτα φρόντισε να τους «ντύσει στο χακί», πριν καν προκηρυχθεί οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου