Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Δωροδοκία και δωροληψία»


 «Δωροδοκία και δωροληψία»

Βαρύτατες κατηγορίες απευθύνει ο Βασίλης Κωνσταντίνου στη μήνυση που κατέθεσε από την Παρασκευή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού,
αλλά ενεργώντας σαν φυσικό πρόσωπο κι όχι σαν αντιπρόεδρός του. Η μήνυση είναι σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, των επικεφαλής της ΚΕΔ κ.κ. Δούρου και Μπριάκου, αλλά και δέκα διαιτητών.
Σε αυτή-όπως αναφέρει το «Goal»-γίνεται λόγος για σχέδιο αλλοίωσης αποτελεσμάτων και οικονομικής αποδυνάμωσης του «τριφυλλιού», για σύσταση συμμορίας, ενώ ζητεί διερεύνηση για δωροδοκία και δωροληψία! Στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται έντεκα παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» θεωρούν πως αδικήθηκαν με συνοδεία DVD με τις επίμαχες φάσεις.
Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται πως «… δεν αποτελούν απλά διαιτητικά σφάλματα, αλλά γεννούν σοβαρές ενδείξεις ότι έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου αλλοίωσης αποτελεσμάτων και αποδυνάμωσης του Παναθηναϊκού», ενώ προστίθεται πως «… η κατ’ εξακολούθηση εχθρικώς διακείμενη διαιτησία συνιστά σαφή ένδειξη μιας οργανωμένης προσπάθειας να πληγεί ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά, βαθμολογικά και κατ’ επέκταση οικονομικά, αφού η μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς θα μειώσει σημαντικά τα έσοδα».
Στη συνέχεια τονίζεται πως «… διαπιστώνεται η από πλευράς διαιτητών καταπάτηση των κανονισμών του αθλήματος με προφανή στόχο να επηρεάσουν την εξέλιξη σε βάρος του Παναθηναϊκού. Αυτή η συστηματική εχθρική προς τον Παναθηναϊκό διαιτησία κυοφορεί αποχρώσες ενδείξεις ότι οι διαιτητές αυτοί αποφασίζουν έτσι κατόπιν αθέμιτων ενεργειών τρίτων στα πλαίσια ενός οργανωμένου συστήματος διαμόρφωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων».
Δεν λείπουν και οι αιχμές κατά του Ολυμπιακού με την ακόλουθη αναφορά: «… στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται συστηματικά από τη διαιτησία, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που τη φετινή χρονιά κι όχι μόνο συστηματικά αδικείται. Αποκορύφωμα της σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας υπέρ άλλης ομάδας ήταν η διαιτησία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας».
Ακολούθως γίνεται αναφορά στην καταγγελία του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα περί στημένων πινάκων διαιτησίας και τονίζεται πως «… προκύπτει ότι οι πίνακες διαιτησίας για τη σεζόν 2012/13 καταρτίστηκαν μειοψηφικά από τους κ.κ. Δούρο και Μπριάκο κατόπιν υποδείξεων του κ. Σαρρή, χωρίς τη συμμετοχή των άλλων τριών μελών της ΚΕΔ στη λήψη αποφάσεων».
Τέλος, τονίζεται πως «… έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλο το φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου ότι η διαιτησία μεροληπτεί κατά κανόνα σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός, και παράλληλα ευνοεί με τις αποφάσεις της τον Ολυμπιακό. Οι ψίθυροι των φιλάθλων περί παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν πλέον μετατραπεί σε κραυγές».
Τα έντεκα παιχνίδια για τα οποία διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός (στη μήνυση γίνεται αναλυτικά παρουσίαση των φάσεων για τις οποίες υπάρχουν παράπονα) είναι:
31/09/12: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννενα 1-1 (Σπάθας)
30/09/12: Παναθηναϊκός-Αστέρας 0-0 (Κουκουλάκης)
29/10/12: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2 (Τριτσώνης)
12/11/12: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-0 (Δασκαλόπουλος)
25/11/12: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1 (Αρετόπουλος)
09/12/12: Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 2-2 (Μάνταλος)
16/12/12: Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0 (Θάνος)
02/02/13: Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2 (Γιάχος)
17/03/13: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (Στυλιάρας)
30/03/13: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 0-1 (Τριτσώνης)
07/04/13: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0 (Κομίνης)

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου