Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Θανάσιμος ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα

Σε κατάσταση «μεγίστης καταστροφής» τέθηκε η πολιτεία της Οκλαχόμα από τον πρόεδρο Ομπάμα μετά την τραγική επέλαση του ανεμοστρόβιλου - διαμέτρου δύο χιλιομέτρων - που κινείται με ταχύτητα ανέμων μέχρι και 200 μιλίων την ώρα.

Ο απολογισμός είναι τραγικός. Οι νεκροί έφθασαν επιβεβαιωμένα τους 51, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 230 (εκ των οποίων τα 45 είναι παιδιά) και οι ζημιές είναι πλέον ανυπολόγιστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τα σωστικά συνεργεία, υπάρχει άμεσα το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθούν άλλοι 40 νεκροί και έτσι ο συνολικός αριθμός να ξεπεράσει τους 90.

Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε το προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι κατέστρεψε ολοσχερώς δύο σχολεία και εκατοντάδες σπίτια, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εκτιμήσεις των τοπικών Αρχών κάνουν λόγο πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, με το πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου να καταστρέφει μεγάλο μέρος της περιοχής. Πρόκειται για τον φονικότερο ανεμοστρόβιλο που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που σκοτώθηκαν 161 άνθρωποι από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Τζόπλιν του Μισούρι.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο αναζητώντας τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια των κτηρίων που ισοπεδώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, κυρίως στα χαλάσματα του Δημοτικού Σχολείου Plaza Towers, όπου εκφράζονται φόβοι ότι έχουν εγκλωβιστεί 24 μαθητές.

Η πόλη Μουρ, με πληθυσμό περίπου 50.000 κατοίκους, έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν είναι ακόμη ένα δημοτικό σχολείο και ένα νοσοκομείο. Σημαντικές ζημιές υπέστη και το Ιατρικό Κέντρο της Μουρ.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου