Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Προφυλακίστηκε ο Ολλανδός



Τον δρόμο προς τη φυλακή - με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα - πήρε ο νεαρός Ολλανδός ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση εις βάρος του 12χρονου αγοριού από τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την περασμένη Τετάρτη.


Ο 20χρονος κατηγορούμενος, Σιρίνο Σράιβερ, οδηγήθηκε το πρωί, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο ανακριτικό γραφείο από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου και κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, ενώ έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου 15 λεπτά.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον 20χρονο

Ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο οποίος διορίστηκε από την Εισαγγελία, υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του.

Παράλληλα, είπε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και ότι έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία, ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του.
Η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ο 20χρονος Ολλανδός θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

«Ο γιος μου είναι αυτιστικός»

Κατά πληροφορίες, η μητέρα και η αδελφή του κατηγορουμένου κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, κατά τον οποίο βεβαιώνεται ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός και πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα, η μητέρα του ανέφερε ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Επίσης, υποστήριξε πως οι υπεύθυνοι του πρώτου ξενοδοχείου, στον Ανισαρά, είχαν ενημερωθεί για την πάθησή του.

Όπως ισχυρίστηκε, όταν ο 20χρονος βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο, δεν ενημερώθηκε η διεύθυνση ότι απαιτείται να βρίσκεται συνεχώς υπό επίβλεψη.
Αγωνία για τον 12χρονο

Ο ανήλικος από τη Ρωσία αποσωληνώθηκε και έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον, αλλά παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Η αγωνία των θεραπόντων ιατρών αφορά στο εάν ο μικρός θα μπορέσει να κινήσει τα κάτω άκρα. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο χέρι του.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου