Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οργασμός: βρες το αποτύπωμα του δικού σου!


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: σύμφωνα με την Κόξ, ο μύθος που επικρατεί πως έχουν όλες οι γυναίκες τον ίδιο οργασμό και τον βιώνουν με τον ίδιο τρόπο, είναι πέρα για πέρα λανθασμένος.


Σύμφωνα με την Κοξ αλλά και τους αμερικανούς σεξολόγους Lou Paget Hartmann, Fithian και Campbell, υπάρχει ένα κοινό μοτίβο αλλά ο οργασμός που βιώνει κάθε γυναίκα είναι διαφορετικός σε τέτοιο βαθμό που να αφήνει ένα ξεχωριστό αποτύπωμα.
Με άλλα λόγια, όσο μοναδικό είναι το δακτυλικό σου αποτύπωμα, τόσο ξεχωριστός είναι και ο οργασμός σου.

Αν αντιληφθείς το γεγονός αυτό, και περισσότερους οργασμούς θα βιώσεις και θα τους κάνεις και πιο έντονους.

Και πως θα γίνει αυτό; Κατανοώντας πόσο μοναδικός είναι ο οργασμός σου:

1) θα μπεις σε διαδικασία να κατανοήσεις τα κουμπιά του
2) θα σταματήσεις να ψάχνεις συγκεκριμένα σημάδια, να ρωτάς τις φίλες ή να θεωρείς πως αληθινός είναι μόνο ο οργασμός που προκύπτει από τη διείσδυση.

Ποιοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ένταση και συχνότητα του οργασμού;

Σίγουρα, η δυναμική των μυών του κόλπου που γυμνάζεις με τις ασκήσεις Κέγκελ και που όπως όλοι οι μυς πλήττονται από τον χρόνο, τη χρήση, μια γέννα. Παράλληλα, σπουδαίο ρόλο παίζει και η ανατομία του κόλπου και η ευαισθησία που έχει ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα σεξουαλικά ερεθίσματα, από που τα δέχεσαι και με ποιά συχνότητα.

Ο γενικός κανόνας υποστηρίζει πως όσο πιο πολύ εξερευνήσεις τις ερωτογενείς σου ζώνες, όσο περισσότερο κάνεις σεξ χωρίς στρες, τόσο περισσότερους απλούς ή πολλαπλούς οργασμούς θα βιώσεις. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως οφείλεις να αφουγκραστείς το σώμα σου και να σε οδηγήσει εκείνο στον οργασμό παρά να το προσπαθείς εσύ να το επιβάλλεις.
ΠΗΓΗ:womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου