Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αυτοψία της Κομισιόν στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Αυτοψία της Κομισιόν στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Ραγδαίες μπορεί να αποδειχθούν οι εξελίξεις για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, ο οποίος όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Πρόκειται για ένα από τα έργα της χώρας που θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας σοβαρών αμφισβητήσεων που διατυπώνονται, σε ότι αφορά την πληρότητα των μελετών τους.

Για ορισμένα από αυτά έχει, ήδη, παρέμβει η Επιτροπή Αναφορών της ΕE, μέλη της οποίας, 28 Μαΐου, θα έλθουν στην χώρα μας και μετά τις συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα διενεργήσουν αυτοψίες, στους χώρους των έργων.

Όπως διαβάζουμε στο epiruspost.gr, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα έργα που θα ελέγξουν οι κοινοτικοί αφορούν κυρίως περιβαλλοντικά και σε αυτά περιλαμβάνονται ο ΧΥΤΑ Λευκίμης στην Κέρκυρα και Καρβουναρίου στη Θεσπρωτία.

Τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είχαν ξεκινήσει λίγο καιρό μετά τη λειτουργία του και σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος οφείλονται σε μελετητικά και σε κατασκευαστικά λάθη ενώ τα μικρότερα σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργία του.

Πηγή: pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου