Από την μαρίδα πάνε να ξεκινήσουν τις απολύσεις. Από τους σχολικούς φύλακες και τους έξω φυλαρούχες. Αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεκινήσει τις απολύσεις από τους προνομιούχυς υπαλλήλους της Βουλής, εδώ όπου ο κάθε προεδράρας διόριζε όλο του το σόι, καταφεύγει στην (εύκολη) λύση της απόλυσης όσων δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.
Αντί να ξηλώσουν ένα σκασμό αχρείαστους Οργανισμούς και Γραμματείες οι οποίοι αποτελούν τους στυλοβάτες του βαθέως κράτους, αντί να δείξουν ότι πράγματι σκοπεύουν να μεταρρυθμίσουν το άθλιο βαθύ κράτος χτυπώντας στην καρδιά του θηρίου ξεκινάνε από τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Δεν τολμούν να ακουμπήσουν τα ρετιρέ, την ελίτ του παρακράτους.
Είναι τόσο ανίκανοι, τόσο ολίγιστοι. Ένας από τους σχολικούς φύλακες φώναξε "αλήτη" τον Μητσοτάκη. Kατά την γνώμη μας ο συγκεκριμένος υπουργός δεν είναι αλήτης. Είναι ανεπαρκής, δειλός, λίγος, τεχνοκράτης της θεωρίας, με ζηλευτές σπουδές, οι οποίες όμως δεν τον βοηθάνε να μείνει στην ιστορία για μια τομή που θα έχει επιφέρει στο κτήνος του Δημοσίου. Από αυτή την άποψη ο Άδωνης Γεωργιάδης που έχει τα κότσια να πει φωναχτά αυτό που κανείς πολιτικάντης δεν τολμά είναι αξιέπαινος.