Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μοιάζει να είναι μια ειλημμένη απόφαση των δανειστών μας.
Είναι βλέπεις κι εκείνη η σοκαριστική σιωπή της Μέρκελ και του Σόιμπλε, οι οποίοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να σχολιάσουν το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών στη χώρα μας.
Στα πολλά σημάδια της "εγκατάλειψης" ήρθε να προστεθεί και ο χθεσινός ανασχηματισμός που πάγωσε την Ελλάδα, πάγωσε τους νοήμονες πολίτες.
Δεν έχει σημασία να αναφερθούμε στα ονόματα της νέας κυβέρνησης-Παρατράγουδα.
Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έντρομος από το αποτέλεσμα κοντοστάθηκε στα κάγκελα του Μαξίμου και άρχισε να κουβεντιάζει, με τους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν τα νοσηρά ΜΜΕ της ατέλειωτης μεταπολίτευσης, το δημιούργημά του.
Από νωρίς το πρωί πολλοί άνθρωποι με τους οποίους έχουμε μιλήσει αναζητούν τρόπο να αγοράσουν ΤΩΡΑ ένα σπίτι ή ένα καλό αυτοκίνητο πριν επιστρέψουμε στη δραχμή και για να πάρεις ένα στάρλετ θα χρειάζεσαι 500 εκατομμύρια ντράχμας.
Ο τελευταίους ασπασμός στο μέτωπο της ημιθανούς Ελλάδας είχε την υπογραφή των Σαμαρά-Βενιζέλου.
Μην αναζητήσετε άλλους υπεύθυνους αν, την 1η Ιανουαρίου του 2016, επιστρέφουμε στην δραχμή μέσα σε ωδίνες και νέα Ιμια.
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία 4 χρόνια έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να διατηρήσουν αλώβητο το χυδαίο πελατειακό κράτος.
Εκαναν ότι μπορούσαν-και εξακολουθούν-για να υπερασπισθούν τους διορισμένους κομματικούς στρατούς.
Για να επιβραβεύσουν την μετριότητα και να υβρίσουν τους πραγματικά αρίστους.
Αρκεί να ήσουν μια προβελημένη τηλεπερσόνα ή μια πολιτική πόρνη πολυτελείας, για να εκπροσωπήσεις στην ευρωβουλή την Κολομβία (κατ΄άλλους Βαιμάρη) των Βαλκανίων.
Οι κυβερνήσεις μας επιβράβευσαν τους μεγάλους φοροφυγάδες, τους νταβατζήδες της διαπλοκής, τις παράγκες της Δικαιοσύνης, τους γυρολόγους πολιτικούς, τους κάθε είδους κακούς τυχοδιώκτες.
Καθώς άκουγες τον Σοφία Βούλτεψη να απαγγέλει τα ονόματα ως άλλη Αννίτα Πάνια-είναι καλό το μαλί μου;- αισθανόσουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
Η δραχμή επιστρέφει με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας ευτυχισμένα όλα εκείνα τα μεγαλολαμόγια που έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Οσο για μας τους υπόλοιπους μας περιμένει ο διαχρονικός ρόλος του σερβιτόρου ή εκείνος του αγνού βουκόλουΓιάννη Βόγλη -Κορίτσια στον ήλιο-που ερωτεύεται την Ανν Λόμπεργκ.