Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ρυζόγαλο αρωματισμένο με βανίλια και κανέλα


222c93d8fac05ad6fe978031c7e7e01b_M

Μια παραδοσιακή συνταγή για ρυζόγαλο.
Δοκιμάστε αυτήν την καλοκαιρινή εκδοχή για ρυζόγαλο σερβιρισμένη με μούρα.

Υλικά
1,75 λίτρα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλα
Λεπτοριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
3/4 του φλιτζανιού (165 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
220 γραμμάρια μικρόκοκκο ρύζι (πχ. Arborio)
400 γραμμάρια ανάμεικτα φρέσκα μούρα
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας.
2. Προσθέστε το ρύζι και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40-50 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και το μείγμα σας να πήξει ελαφρά (θα συνεχίσει να είναι αρκετά υγρό σε αυτό το στάδιο).
3. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες και για να σερβίρετε μοιράστε σε μπολ και στολίστε με μούρα.
ΠΗΓΗ: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου