Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ιάπωνες πανηγυρίζουν για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων


Οι Ιάπωνες πανηγυρίζουν για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων

Mετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί εντός της κατάμεστης αίθουσας στο Μπουένος Άιρες,της ιαπωνικής αποστολής μονοπώλησαν τα φλας των φωτογράφων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Ζακ Ρογκ  έχει μόλις ανακοινώσει ότι το Τόκιο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 και τα μέλη της ιαπωνικής αποστολής ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Μετά από 56 χρόνια η Ιαπωνία καλωσορίζει πάλι τη διεξαγωγή των Αγώνων στο έδαφός της. Το Τόκιο επιβεβαιώνοντας τα διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων – που το χαρακτήριζαν ως το απόλυτο φαβορί- κατάφερε να συγκέντρωσε 60 ψήφους έναντι 36 της Κωνσταντινούπολης.

Όπως ήταν φυσικό μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί εντός της κατάμεστης αίθουσας στο Μπουένος Άιρες,της ιαπωνικής αποστολής μονοπώλησαν τα φλας των φωτογράφων. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε, μετά την σύνοδο κορυφής των G20 ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Εκτός όμως από εκείνους που βρέθηκαν στο Μπουένος Άιρες, χιλιάδες Ιάπωνες βγήκαν και στους δρόμους του Τόκιο για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη αυτή νίκη.



Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου