Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πιο κοντά από ποτέ οι πρόωρες εκλογές…



“Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη κι αυτό των πρόωρων εκλογών…”,...
λένε άνθρωποι που έχουν συζητήσει τις τελευταίες ημέρες με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντ. Σαμαράς δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το συνεχώς διογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας που καταγράφεται τόσο μέσα στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ.
Εκλογικά σενάρια
“Το κοινοβουλευτικό ατύχημα είναι πιο κοντά από ποτέ” ομολογούν συνεργάτες του πρωθυπουργού, βλέποντας τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που παίρνουν γαλάζιοι βουλευτές, όπως έγινε τελευταία με το “αντάρτικο” των 22 βουλευτών της ΝΔ για τα αγροτεμάχια. Ο Αντ. Σαμαράς έχει να διαχειριστεί κι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα: καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές μέσα στη ΝΔ που αδυνατούν να κατανοήσουν τη συνεχή στήριξη στο ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου και όχι μόνο. “Είναι δυνατόν να απολογούμαστε,  ως ΝΔ, κάθε μέρα για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; Τι θα πούμε στους ψηφοφόρους μας; Δεν πάει άλλο αυτή κατάσταση” είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν δεκάδες βουλευτές και γαλάζια στελέχη στο Μαξίμου.
Η τρόικα… στήνει κάλπες
Αυτό όμως που τρομάζει περισσότερο τους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι η  κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να εκτραχυνθεί εντελώς, εφόσον οι τροικανοί επιμείνουν στη λήψη νέων μέτρων. Στην περίπτωση αυτή οι εκλογές θα είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα προσφύγει στο λαό να αποφασίσει για την επόμενη κυβέρνηση. “Νέα μέτρα σημαίνει πτώση της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν νέα μέτρα” τονίζει στο kentrinews.gr, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, προσθέτει, “ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν εκβιάζεται, θα αναλάβει την πρωτοβουλία να πάει η χώρα σε εκλογές κι ο λαός να αποφασίσει″.
Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς και όπως όλα δείχνουν κάποιοι ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν – σύντομα – ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την συγκυβέρνηση. Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολές στους συνεργάτες του, αλλά και στους κομματικούς επιτελείς να κάνουν όλες τις κινήσεις εκείνες ώστε το κόμμα να είναι “ετοιμοπόλεμο”, εφόσον η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
ΠΗΓΗ :   kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου