Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Και επισήμως εκτός του WRC το Ράλι Ακρόπολις



Τα άσχημα μαντάτα για το Ράλι Ακρόπολις, επιβεβαιώθηκαν στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, όπου έγινε η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ετσι στην επίσημη ανακοίνωση του ημερολογίου των αγώνων του
Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2014 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) απουσίαζε το παραδοσιακό ελληνικό ράλι.
Δυστυχώς η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας αποτέλεσε τροχοπέδη, με την FIA αλλά και τον βασικό υποστηρικτή των αγώνων να εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους για το αν το «Ράλι Ακρόπολις» θα πληρούσε τις αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις που έχει ένας αγώνας της σειράς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC).
Τόσο η οργανωτική επιτροπή του Ακρόπολις όσο και άνθρωποι από την κυβέρνηση εγγυήθηκαν για την άρτια, αναφορικά και με τις οικονομικές απαιτήσεις, διεξαγωγή του αγώνα. Δυστυχώς όμως ούτε οι εγγυήσεις αλλά ούτε το πλάνο του αγώνα δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους αρμόδιους.
Μάλιστα με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων που συμπληρώνονται το 2014 για το Ράλι Ακρόπολις, το πλάνο του αγώνα περιλάμβανε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ καθώς και επέκταση των αγωνιστικών χιλιομέτρων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και όμως δεν συγκίνησαν κανέναν.
Έτσι μετά το 1974 που ο αγώνας είχε μείνει εκτός WRC λόγω ενεργειακής κρίσης και το 2010 που λόγω των αλλαγών της FIA, επίσης δεν μπήκε στο καλεντάρι, τώρα μένει και πάλι εκτός, με την ελπίδα ότι το 2015 θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, καθώς αγωνιστικά και από πλευράς προορισμού αποτελεί ένα από τα πλέον δελεαστικά ράλι του κόσμου για τους οδηγούς.
Το ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2014 περιλαμβάνει και πάλι 13 αγώνες, με μοναδική αλλαγή, συγκριτικά με του 2013, την είσοδο της Πολωνίας στη θέση του Ράλι Ακρόπολις.
Αναλυτικά η σειρά των ράλι, είναι: Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Πολωνία, Ιταλία, Φινλανδία, Γερμανία, Αυστραλία, Γαλλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου