Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στο «ψυγείο» το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών λόγω Νέας Δημοκρατίας

Ένα βήμα πίσω κάνει και πάλι η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, βάζοντας ξανά στο ψυγείο το συγκεκριμένο θέμα, με αφορμή τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα.
Σύμφωνα μάλιστα με την Νέα Δημοκρατία η προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος μπορεί να περιμένει και να μην γίνει τελικά ένταξή του στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα κατά την συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, με κλιμάκιο επιτελικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά το πλάνο και ήδη αναζητείται καταλληλότερος χρόνος και σίγουρα ότι τόσο ακραία προβλήματα στο εσωτερικό της Βουλής.
Τελικά, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί μόνο μία προσθήκη και η οποία περιέχει αυστηρές ποινικές κυρώσεις για πράξεις βίας και φυσικά ιδίως για ρίζες και καταγωγή. Μάλιστα, έπειτα από την παρέμβαση του ίδιου του επιτελείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το σύμφωνο συμβίωσης παγώνει προσωρινά αφού με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε πολιτική «καταιγίδα» κυρίως ανάμεσα στους γαλάζιους βουλευτές. Ενώ πληθώρα πληροφοριών αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις στο κόμμα και φυσικά – από το πουθενά και χωρίς λόγο – να οδηγήσει την πολιτική κατάσταση της χώρας σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση.
Βέβαια κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν πως το συγκεκριμένο νομοθετικά το ζήτημα πρέπει άμεσα να λήξει, αφού η Ελλάδα μετράει ήδη δύο καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πηγή: KoolNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου