Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ο OL' SKOOL SEAN Φωτογραφίζει τα Κουρεία του Μπρούκλιν



Όπως γνωρίζουν καλά οι Μπρούκλινερς, κάθε ένα από τα εκατοντάδες κουρεία που βρίσκονται στο Μπρούκλιν αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα των κατοίκων της κάθε γειτονιάς.
Εάν περάσετε από τις οδούς Church και Mcdonald στο Kensington, θα δείτε κουρεία που απεικονίζουν απόλυτα τον πολιτισμό των ντόπιων του Μπανγκλαντές. Εάν περάσετε από το Broadway και το Halsey Bushwick, τα κουρεία αυτά εκπροσωπούν τους Αφρικανο-Αμερικανούς, Πουερτορικανούς και τους Δομινικανούς που ζουν σε αυτές τις γειτονιές.


Γι' αυτή τη σειρά, έχω φωτογραφίσει κυρίως κουρεία στις περιοχές Bushwick και Bed-Stuy, αλλά και κάποια που βρίσκονται στο Ft. Greene και στο Williamsburg. Σταδιακά, όπως επισκεφτόμουν αυτά τα μέρη, απορροφήθηκα κανονικά με τη φάση των ανθρώπων εκεί. Έπιασα τον εαυτό μου να αφήνει κάτω τη φωτογραφική μηχανή και να μιλά για COINTELPRO, για τους The Pacers vs. The Heat, για το Bushwick τη δεκαετία του '90, τους Bloods και Crips, γιατί Solange χτύπησε τον Jay-z, και πάρα πολλά άλλα. 
Τα κουρεία θεωρούνται κοινωνικοί χώροι για τους άνδρες όλων των ηλικιών -είναι χώροι στους οποίους προωθείται ο διάλογος και η ενίσχυση της κουλτούρας. Οι άνδρες συζητούν τα πάντα, από την πολιτική έως και την μουσική και, βέβαια, για τις γυναίκες. Νεαροί άνδρες και μικρά αγόρια, εγκλιματίζονται από άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, καθώς η σοφία περνά από την μιά γενιά στην άλλη. 
πηγη:http://www.vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου