Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ


elikopter


Είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης - «Είχε επανειλημμένα δεχτεί προειδοποιήσεις πριν καταρριφθεί με πυραύλους από τουρκικά αεροσκάφη» είπε ο Μπουλέντ Αρίντς

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επιχειρεί να διευθετήσει ειρηνικά την κατάσταση στη Συρία, αποφεύγοντας να εμπλακεί στρατιωτικά, η Τουρκία όχι μόνο παραμένει με το όπλο... παρά πόδα, αλλά δεν διστάζει και να το χρησιμοποιήσει.
Έτσι, «δυναμιτίζει» εκ νέου το κλίμα, επιχειρώντας ίσως να σύρει τη διεθνή κοινότητα στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας και του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Οι Τούρκοι, ούτως ή άλλως, έχουν πολλάκις κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ότι θα απαντούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή και θα προβαίνουν σε αντίποινα, όταν συριακά πυρά «πέφτουν» σε τουρκικό έδαφος.
Έτσι, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε σήμερα συριακό ελικόπτερο στα σύνορα των δύο χωρών, καθώς σημειώθηκε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, όπως δήλωσε ο Tούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς.
«Ένα συριακό ελικόπτερο τύπου MI-17 έμεινε για δύο χιλιόμετρα μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο και είχε επανειλημμένα δεχτεί προειδοποιήσεις πριν καταρριφθεί με πυραύλους από τουρκικά αεροσκάφη», είπε ο Αρίντς μετά από μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Προηγούμενες αναφορές σημείωναν πως το ελικόπτερο εξερράγη στον αέρα και ότι η έκρηξη ήταν ορατή από την περιοχή Χατάι Γιαλανταγί.
Δύο πιλότοι φέρεται να εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος πριν την έκρηξη, αλλά έχασαν τη ζωή τους από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μετά την προσγείωση τους με ασφάλεια στο έδαφος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.
Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι έχουν ληφθεί πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά σημείωσε πως για να επιβεβαιωθεί πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες έρευνες.
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο και όχι ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου