Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκρός ο ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης



19:49 Αξιωματούχοι ενημέρωσαν πριν λίγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο συγκρότημα του Πολεμικού Ναυτικού είναι επτά.

19:34 
Αυξάνει προληπτικά την ασφάλειά του το Πεντάγωνο, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

19:14
 Πριν λίγο έγινε ενημέρωση από την αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης είναι νεκρός, ενώ ενδεχομένως να υπάρχουν δύο ακόμη δράστες, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν. Και οι δύο φορούν στρατιωτική στολή. Στις έρευνες και το FBI.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμη και ότι είναι περικυκλωμένος, μετά τους πυροβολισμούς που συνέβησαν στις 8:20 το πρωί (τοπική ώρα) στη συνοικία Νέιβι Γιάρντ στη νοτιοανατολική Ουάσιγκτον. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές αξιωματούχων οι οποίοι κάνουν λόγο για παραπάνω από έναν δράστες, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.



Πηγές της αστυνομίας έχουν ενημερώσει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι στην ένοπλη επίθεση συμμετείχαν τρεις δράστες, εκ των οποίων ο ένας φορούσε στρατιωτική στολή. ΟΙ 3.000 υπάλληλοι που εργάζονται στη Ναυτική Βάση έχουν λάβει σαφείς εντολές να μείνουν στις θέσεις τους, την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον ή τους δράστες. Την ίδια ώρα, ελικόπτερα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από σημείο και πετούν ειδικά κουτιά στα κτίρια, προκειμένου να μεταφέρουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κτίριο.



Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας αστυνομικός, ενώ η κατάστασή όλων χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης άνοιξε πυρ από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου και είχε βάλει στόχο την καφετέρια του πρώτου ορόφου. Άλλοι ανέφεραν ότι άκουσαν τους πυροβολισμούς αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από που προέρχονται.



Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, από τα μεγάφωνα ειδοποιήθηκαν οι υπάλληλοι να αναζητήσουν ασφαλή σημεία και λίγο αργότερα, τους δόθηκε η οδηγία να κατευθυνθούν προς την κεντρική πύλη του συγκροτήματος. Κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού. Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται διαρκώς για το περιστατικό, ενώ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ανθρώπων που βρίσκονται στο σημείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου