Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Γαλλία: Ποινικό αδίκημα και η συνεύρεση με πόρνες


Γαλλία: Ποινικό αδίκημα και η συνεύρεση με πόρνες


Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία του νομοσχεδίου στο σύνολό του – «Δεν πουλάω το σώμα μου, αλλά τις υπηρεσίες μου», δηλώνει πόρνη

Έπειτα από την πολιτική θύελλα που ξέσπασε γύρω από το θέμα της καταπολέμησης της πορνείας με νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή προστίμων σε όσους αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες, σήμερα αναμένεται το πλήρες νομοσχέδιο να τεθεί υπό ψηφοφορία.
Αν εγκριθεί από τη Βουλή, το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του θα κληθεί να το δώσει η Γερουσία, διαδικασία που όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα μπορεί να διαρκέσει κάποιους μήνες.
Στο μεταξύ, ήδη η γαλλική Δεξιά έχει δηλώσει αποχή, ενώ οι οικολόγοι Πράσινοι αναμένεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι πελάτες εκδιδόμενων καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, το οποίο θα αγγίζει τις 750 ευρώ εφόσον παραβιάσει το νόμο εκ νέου.
Επομένως, ο πελάτης δε θα φυλακίζεται, όπως είχαν ζητήσει κάποιοι βουλευτές, ενώ οι ποινές αναμένεται να είναι πιο τσουχτερές αν πρόκειται για ανήλικη ιερόδουλη.
Μάλιστα, θα κληθεί να παρακολουθήσει υποχρεωτικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης, όπως συμβαίνει με το αλκοόλ και την οδήγηση.
Παρόλα αυτά, η γαλλική νομοθεσία προβλέπει τη φυλάκιση τριών ετών για κάποιον που συνευρεθεί ερωτικά με ιερόδουλη που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ζωής της, καθώς και την επιβολή προστίμου ύψους 45.000 ευρώ.
Κατά της ποινικοποίησης της συνεύρεσης με ιερόδουλες τάχθηκε και η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.
Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, η Λε Πεν χαρακτήρισε την ποινικοποίηση «ανοησία», γιατί όπως είπε η πορνεία είναι το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου και μία τέτοια κίνηση θα κρύψει την πραγματικότητα.
Καθώς, όπως εξήγησε, γίνεται μεγάλος αγώνας εναντίον της μαφίας των αλλοδαπών που διαχειρίζονται το 95% της πορνείας στη χώρα.
Επιπλέον, δήλωσε πως αν εγκριθεί το νομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει «επιπλέον κίνδυνο» για τις ιερόδουλες.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αλλοδαπές ιερόδουλες, οι οποίες όπως δήλωσε «αν απασχοληθούν χωρίς χαρτιά τότε θα ανοίξει ένα κύμα μετανάστευσης», και ζήτησε να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους οι αλλοδαπές ιερόδουλες.
«Οι πελάτες μου δεν είναι άγρια θηρία. Είναι κανονικοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών», δηλώνει στο περιοδικό LExpress η ιερόδουλη Λίλι και όπως εξηγεί αν περάσει ο νόμος, θα οδηγήσει στην παρανομία την πορνεία, ενώ οι εργαζόμενοι θα κινδυνεύουν.
Διευκρίνισε, μάλιστα, πως δεν πουλάει το σώμα της, αλλά τις υπηρεσίες της και αυτό «δεν αποτελεί ζημία στην φυσική και ηθική ακεραιότητά» της.
Πάντως το Σοσιαλιστικό Κόμμα που πρότεινε το νομοσχέδιο πιστεύει ότι με την εφαρμογή του θα καταπολεμηθούν τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται γυναίκες.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου