Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ρεσιτάλ κινδυνολογίας μετά το φιάσκο



Ελλάδα Στο, προσφιλές για αυτά, σπορ της «ακατάσχετης κινδυνολογίας» επιδίδονται για μια ακόμη φορά τα
κυβερνητικά στελέχη, μετά το φιάσκο με την επιχείρηση της εξόδου της χώρας από Μνημόνια και με φόντο το σαρωτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφουν πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις.  
του Αλέξανδρου Ζέρβα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον «Τύπο της Κυριακής», όπου ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης επιστρέφει στη ρητορεία του 2012, επαναφέροντας τις θεωρίες περί «εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Ο κύριος Μητσοτάκης επιχείρησε μάλιστα να γίνει ακόμη πιο γλαφυρός αναφέροντας ότι σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να «επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κυρίου Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο». Πιο λακωνικός αλλά εξίσου κινδυνολόγος εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη αρκέστηκε να προβλέψει πως  «Αν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τότε θα γίνει της παλαβής στις αγορές».

Την ίδια στιγμή, η Σοφία Βούλτεψη ανακάλυπτε «πόλεμο μεταξύ συνιστωσών» με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τιτλοφορώντας χαρακτηριστικά τη σχετική ανακοίνωσή της «ΣΥΡΙΖΑ 1 εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 2!». Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα έδωσε μνημονιακά διαπιστευτήρια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει «να κλείσει το κεφάλαιο του Μνημόνιου μόνο με την συναίνεση της Τρόικας». Πρόσθεσε δε με έμφαση, για να γίνει ακόμη πιο πειστική απέναντι στους δανειστές, ότι δεν υπάρχει εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου «καμία πρόθεση για απομάκρυνση από την τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής».

Το δυστύχημα για την κυβέρνηση είναι ότι ο πόλεμος στην πραγματικότητα διεξάγεται εντός των κομμάτων τη συναπαρτίζουν. Χθες μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχασε την ευκαιρία να στρέψει και πάλι τα βέλη της εναντίον του οικονομικού επιτελείου, αλλά και εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρώην υπουργός Εξωτερικών  επεσήμανε με προφανή ειρωνική διάθεση πως  «Μόλις βρεθεί ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης θα του στείλουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί είναι μεγαλοπρεπής τάφος και είναι πολλά τετραγωνικά».

ΠΗΓΗ:http://stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου