Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΟΤΣΑΛΑΝ: ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ


otsalan-pkk

Ο έγκλειστος στις φυλακές Ιμραλί της Τουρκίας , ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έστειλε ένα μήνυμα για τη διαδικασία της ειρηνικής επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Το μήνυμα παραδόθηκε στον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος "Ειρήνης και Δημοκρατίας" Pervin Buldan και İdris Baluken, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στη φυλακή.

Ο Οτασαλάν δήλωσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία για την επίλυση της σύγκρουσης με τους Κούρδους, έχει μεγάλη σημασία.
«Αυτή η διαδικασία, διεξάγεται με μεγάλες προσπάθειες για να ηρεμήσει η κατάσταση στην κοινωνία και να υποχωρήσουν οι μεγάλες δονήσεις που φέρνουν αναταραχές», τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Επεσήμανε ότι οι Κούρδοι πρέπει να υποβάλλουν γραπτώς και προφορικώς τις προτάσεις τους προς το κράτος και να αναμένουν τη θέση του για την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.
Ο Οτσαλάν τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να εμβαθύνουν και η διαδικασία δεν πρέπει να καθυστερήσει.
Ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, ζήτησε τη σύγκληση ενός Δημοκρατικού Ισλαμικού Συνεδρίου στο Ντιγιαρμπακίρ που θα στρέφεται κατά των «προδοτών του Ισλάμ, όπως είναι οι σχηματισμοί της Αλ Κάιντα και της αλ Νούσρα», όπως σημειώνει το 'Ακτίφ Χαμπέρ'.
Σύμφωνα με το echedoros-a.gr τουρκικά δημοσιεύματα, εξάλλου, προσθέτουν ότι στην επίσκεψη στον αρχηγό του PKK δεν πήγε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος BDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς, υποδηλώνοντας μια ενδεχόμενη διάσταση εκτιμήσεων των γεγονότων, με τον Οτσαλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου