Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο Π.ΚΑΨΗΣ - Ξεκίνησαν οι απολύσεις στην ΕΡΤ



Έπιασε δουλειά ο "άνθρωπος του Ε.Βενιζέλου" ο νέος υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης, Παντελής Καψής: Σήμερα άρχισε η αποστολή επιστολών σε εργαζόμενους με τις οποίες τους κοινοποιούνται οι απολύσεις...


Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ανυπόγραφο, άνευ σφραγίδας έγγραφο, το οποίο έλαβαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, μέσω του ταχυδρομείου. Με αυτό ενημερώνονται πως η «σύμβαση εργασίας ή έργου έχει λυθεί από τις 11.6.2013», ότι έναντι αποζημίωσης θα τους καταβληθούν αποδοχές δύο μηνών, από τις 17.06.2013 και πως μέχρι την παράδοση των περιουσιακών στοιχείων της «καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της» είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή τους».
Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται το όνομα του κ. Γκίκα Μάναλη, πρώην προέδρου της ΕΡΤ, ως «ειδικού διαχειριστή» και τίποτα άλλο περισσότερο.
Οι εργαζόμενοι επικαλούμενοι τις απόψεις νομικών εκτιμούν ότι το χαρτί αυτό, όπως εστάλη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έγγραφο καταγγελίας της σύμβασης αφού στερείται των αναλυτικών στοιχείων που αναγράφονται σε αυτή, της σφραγίδας της επιχείρησης και της υπογραφής των δύο μερών, του εργοδότη και του εργαζόμενου. Μπορεί, υποστηρίζουν, να θεωρηθεί μόνο ως έγγραφη ενημέρωση επί των κοινών υπουργικών αποφάσεων για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ.
Σε απάντηση, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην αποστολή εξώδικου θεωρώντας πως είναι άκυρες οι απολύσεις τους. Το έγγραφο υπέγραψαν περίπου 2.000 από τους 2.656 μόνιμους υπαλλήλους της ΕΡΤ ΑΕ.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου