Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κολοκυθοκροκέτες-έκπληξη (ΣΥΝΤΑΓΗ)



«Καλοκαιρινή συνταγή που προσφέρεται τέλεια ως ορεκτικό και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη μαεστρία»
Λάμπρος Καραγιώργος, Θήβα Βοιωτίας

ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 3 φέτες μαλακή φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
- 2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. άνηθος
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 1 αβγό
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 περίπου λεπτά. Παράλληλα σε μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί, συνθλίβοντας το με τα χέρια, τα κρεμμυδάκια, το αβγό, τον δυόσμο, τον άνηθο και τα τρίμματα από τα κολοκυθάκια αφού όμως πρώτα τα έχουν ζουλήξει γερά ώστε να φύγουν όλα τα ζουμιά τους. Τέλος, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τόσο (σίγουρα 1 φλιτζάνι) ώστε στο τέλος να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα που θα μπορούμε να το πλάσουμε σε κροκέτες.

2. Τηγανίζουμε τις κολοκυθοκροκέτες και στις δύο πλευρές τους, σε τηγάνι με σπορέλαιο και σε μέτρια σχετικά φωτιά ώστε να μαγειρευτούν και στο εσωτερικό τους. Τέλος, τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-5  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου