Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Στην Αθήνα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ




Στην Αθήνα φτάνει την Κυριακή, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, εν όψει και της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου.


Η κυβέρνηση προσδοκά από τον κ. Λιου μια δήλωση στήριξης στις προσπάθειες της χώρας για την αντιμετώπιση  της κρίσης, προκειμένου να εκπέμψει ξανά σήμα σταθεροποίησης, μία εικόνα που φαίνεται να θόλωσε λόγω της υπόθεσης της ΕΡΤ αλλά και των σφοδρών αντιδράσεων για τις απολύσεις στο δημόσιο.
Παράλληλα, ευελπιστεί ο κ.Λιου να απευθύνει κάλεσμα στις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς και να αρθρώσει κριτική κατά των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, στέλνοντας έτσι το σχετικό μήνυμα στο Bερολίνο.
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ.Λιου τόνισε ότι οι Έλληνες κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θα επιχειρήσει να πείσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να ακολουθήσουν  το παράδειγμα της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, ως οδηγό εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου