Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ανησυχία για τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο από Άγκυρα και Βερολίνο

Ανησυχία για τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο από Άγκυρα και Βερολίνο


Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών καταδικάζουν τη βία και καλούν τις αιγυπτιακές αρχές να εγκρίνουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις


Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε το Σάββατο τα νέα επεισόδια βίας στην Αίγυπτο, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες υποστηρικτές του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και κάλεσε να υπάρξει μια μετάβαση εξουσίας «προς δημοκρατική κατεύθυνση».
«Καταδικάζουμε έντονα τα σοβαρά επεισόδια τα οποία είναι απολύτως απαράδεκτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική διπλωματία.
«Το να ανοίγουν οι δυνάμεις ασφαλείας πυρ εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι εκφράζουν την γνώμη τους και την πίστη τους στη δημοκρατία είναι μια κατάσταση που η ανθρώπινη συνείδηση δεν μπορεί να δεχθεί», προσθέτει.
Η Τουρκία είναι η χώρα η οποία έχει καταδικάσει εντονότερα από οποιαδήποτε άλλη την ανατροπή του Μόρσι, κάνοντας ρητώς λόγο για «πραξικόπημα».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τα επεισόδια βίας στην Αίγυπτο.
Ο κ. Βεστερβέλε είναι «πολύ ανήσυχος για τη βία κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, η οποία είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν πολυάριθμοι νεκροί» και «καλεί τις αιγυπτιακές αρχές να εγκρίνουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να κάνουν τα πάντα για να αποφευχθούν και άλλα επεισόδια», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σε ανακοίνωσή του.
«Δεν είναι παρά μόνο με τον διάλογο κι όχι με τη βία που μπορεί να διαπλαστεί το μέλλον της Αιγύπτου», πρόσθεσε ο κ. Βεστερβέλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής διπλωματίας.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου