Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Φοβερή πατατοσαλάτα από τον Σταύρο Γιαννακόπουλο



Σας έχουμε ξαναδώσει συνταγή του Σταύρου Γιαννακόπουλου. Εκείνη τη φοβερή ρεβυθοσαλάτα με πορτοκάλι και ρόκα με την οποία είχατε ενθουσιαστεί! 

Αυτή τη φορά, ο Σταύρος μας φτιάχνει μια εκπληκτική πατατοσαλάτα με πιπεριές φλωρίνης και bacon την οποία δοκίμασα στο εστιατόριο που έχει αναλάβει, το Blue Bay στην Τζια.
 Με πατατούλα να κρατάει ελφρώς, καπνιστό άρωμα από το bacon και γλύκα από την κατακόκκινη πιπεριά φλωρίνης, η πατατοσαλάτα αυτή είναι σίγουρα η αγαπημένη μου! 

Πατατοσαλάτα

IMG_0883
Για 4-6 μερίδες
5 μεγάλες Πατάτες    /    5 φέτες Bacon    /    7  κ.σ. Μαγιονέζα    /    μισό Κρεμμύδι ξερό    /    2 Πιπεριές φλωρίνης    /    1 Πιπεριά πράσινη    /    Μαϊντανό    /   2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο    /    Αλάτι 
Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε πολύ καλά και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.Μόλις πάρει βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας) μέχρι να βράσουν καλά, αλλά να κρατάνε λίγο. Για να είμαστε σίγουροι, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της μεγαλύτερης πατάτας. Αν νιώσετε κάποια αντίσταση, θέλει λίγο ακόμα βράσιμο.
Παράλληλα, κόβουμε σε λωρίδες το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σε μεγάλα κομμάτια το bacon. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά και το bacon. Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε αμέσως με τρεχούμενο νερό βρύσης. Αυτό γίνεται για να μην συνεχιστεί το ψήσιμο στο εσωτερικό τους και παραμαγειρευτούν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρούς και μεγάλους κύβους και τις βάζουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και τη μαγιονέζα, το μαϊντανό τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει και ανακατέυουμε πολύ καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού. Σερβίρουμε τη πατατοσαλάτα ζεστή ή την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σαλάτα ή κυρίως.
Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου