Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Έρχονται πάλι οι ελεγκτές

Έρχονται πάλι οι ελεγκτές
Στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αναμονή της ημερομηνίας καθόδου των ελεγκτών, το project που κυρίως «τρέχουν» είναι αυτό των αναγκαστικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο
Προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικα στην Ελλάδα, για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αναμονή της ημερομηνίας καθόδου των ελεγκτών, το project που κυρίως «τρέχουν» είναι αυτό των αναγκαστικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο.

Ο αριθμός των 2000 που θα πρέπει πρώτοι να απολυθούν έως το τέλος Ιουνίου δεν προκύπτει σχεδόν με τίποτα. Γι αυτό και καταφεύγουν σε τεχνάσματα.

Το βασικότερο έχει να κάνει με την απόφαση για το κλείσιμο σειράς οργανισμών, που ουσιαστικά υπολειτουργούν, εδώ και χρόνια Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα φύγουν θα είναι μεν μικρός, αλλά εκτιμάται ότι – έστω και σε συμβολικό επίπεδο – θα είναι αρκετός για να πεισθεί η τρόικα πως κάτι «τρέχει» και κινείται, σε αυτό το επίπεδο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν παράλληλα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει πρόσφατα (κατά τη διάρκεια του τελευταίου summit για την ακρίβεια) ότι η Ελλάδα θα έχει πιάσει τον στόχο των απολύσεων για φέτος, αλλά έως το τέλος του έτους.

Κατά συνέπεια, αυτό το οποίο ζήτησε ήταν μια έμμεση παράταση, την οποία, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον από το Μέγαρο Μαξίμου, την έχουν εξασφαλίσει…
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου