Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σεξ: το μυστικό της νεότητας!


sex

Ένας ακόμα λόγος για να κάνετε συχνά σεξ: όπως προκύπτει από νέα μεγάλη έρευνα η υγιής σεξουαλική ζωή μας κρατάει νέους!

Τα αποτελέσματα έρευνας του καθηγητή Ψυχολογίας, Ντέιβιντ Γουίκς από το Royal Edimburgh Hospital, είναι εντυπωσιακά! Το συχνό και καλό σεξ…κόβει έως και 7 χρόνια σε ανθρώπους άνω των 30 ετών!

Ο καθηγητής μελέτησε επί μία δεκαετία τα οφέλη της καλής σεξουαλικής ζωής τόσο για τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Όπως διαπίστωσε όσοι έδειχναν πιο νέοι από την ηλικία τους, υποστήριζαν ότι κάνουν σεξ περίπου 50% πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή για την ηλικιακή ομάδα από 40 έως 50 ετών, τρεις φορές την εβδομάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους που δήλωναν ότι απολάμβαναν ερωτικά τον σύντροφό τους δύο φορές μέσα σε επτά ημέρες.

Ποια είναι η….μαγεία του σεξ και δείχνουμε νεότεροι; Ο ειδικός εξηγεί πως η ευχαρίστηση που νιώθουμε κάνοντας σεξ είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καλής υγείας. Εξίσου σημαντικός είναι ο βιολογικός παράγοντας, αφού κάνοντας σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, μία φυσική χημική ουσία που εκλύεται από το ανθρώπινο σώμα. Αυτή λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο που διώχνει το άγχος και μας χαλαρώνει σε βαθμό που κοιμόμαστε πιο εύκολα.

Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, το σεξ προκαλεί και κάτι ακόμα: κάνοντας συχνά έρωτα, εκλύεται η επονομαζόμενη «ορμόνη της ανάπτυξης» που βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος βοηθώντας το μην κάνει ρυτίδες.

Αποδεδειγμένα το σεξ λειτουργεί ευεργετικά στον οργανισμό μας… όπως όμως σωστά τόνισε και ο δρ. Γουίκς, εάν θέλετε να δείχνετε νεότεροι, κάντε συχνά σεξ! Είναι ο πλέον ευχάριστος και οικονομικός τρόπος! 
πηγη:iatros4u.gr

1 σχόλιο: