Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια .. -ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ "ΔΡΑΚΟΥΜΕΛΑΚΙ"

Σε συνέντευξή του στο γνωστό δίκτυο Bloomberg ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο και την πιθανότητα ή μη ψήφισής του, για τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει αλλά και το πώς αισθάνεται για τις απολύσεις που καλείται να υπογράψει στην νέα Υπουργική του θέση.

Για Μεταρρυθμίσεις
«Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία εκεί έξω που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Οι άνθρωποι το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους στον ιδιωτικό τομέα ». Ο κ.Μητσοτάκης υπεραμύνεται της απόφασης περί απολύσεων στο Δημόσιο στις δηλώσεις του.
Για Απολύσεις
«H Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει άλλους 25.000 σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δηλαδή να τους προειδοποιήσει για πιθανή απόλυση και η χώρα ταράσσεται από διαδηλώσεις και απεργίες», γράφει το Bloomberg και φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα όταν ξέρω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι. Δεν είναι εύκολο, ακόμα και από συναισθηματικής απόψεως », λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει:« Αν πρέπει ωστόσο να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον είναι να κάνω την καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του ».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετατροπής του σε «αντιδημοφιλή» πολιτικό για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «υπάρχουν αρκετοί αντιδημοφιλείς πολιτικοί στην Ελλάδα σήμερα. Αν κοιτάξετε (ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί), θα δείτε ότι ο κόσμος ξέρει. Είναι αυτοί που οδήγησαν σε αυτό το υπερδιογκωμένο κράτος ». Επεσήμανε δε ότι «αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην μεγάλη δοκιμασία που καλείται να περάσει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Α. Σαμαρα καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί να περάσει ένα σκληρό πολυνομοσχέδιο, ώστε να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια διάσωσης.
«Όπως όλες οι ψήφοι, και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά εγώ προβλέπω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταλήγει πως «η κυβέρνηση έχει μεν μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πια περισσότερο ομοιογενής απ 'ό, τι ήταν στο παρελθόν ».

Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου