Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς και καλοκαιρινά λαχανικά


sfouggato-me-kolokuthoanthous-kai-kalokairina-lahanika

Από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες, το σφουγγάτο είναι και τέλειο χορτοφαγικό πιάτο.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 4 άτομα
Υλικά
Για Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς και καλοκαιρινά λαχανικά
10 κολοκυθοανθούς
5 κολοκυθάκια
2-3 φρέσκα κρεμμύδια
5 αυγά
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι ή φέτα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα. Αφαιρούμε τους στήμονες από μέσα. Αφήνουμε τους ανθούς ολόκληρους σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά.
2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους ανθούς, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να μαραθούν ελαφρά.
4. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και τη φέτα. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
5. Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο για λίγα λεπτά, να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί το αυγό. Αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ροδίσει.
ΠΗΓΗ: myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου