Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έμμεση απόρριψη Σαμαρά στο αίτημα Βενιζέλου-Κουβέλη


Έμμεση απόρριψη Σαμαρά στο αίτημα Βενιζέλου-Κουβέλη

Σε έμμεση απόρριψη του αιτήματος συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων Βενιζέλου-Κουβέλη προχώρησε από το Μέγαρο Μουσικής ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας «λες και δεν έγινε συνάντηση την Κυριακή!»
.
Ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής για την βράβευση ελληνικών επιχειρήσεων, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Είμαστε εδώ για βραβεύσουμε ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν σε εξαγωγές και όχι μόνο. Αυτός είναι συμβολισμός προοπτικής. Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που αγωνίζεται. Αυτή η Ελλάδα θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αυτή, η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητας είναι της αριστείας είναι η Ελλάδα που βρισκόταν σε διωγμό. Μία απίστευτη γραφειοκρατία μπλόκαρε την επιχειρηματικότητα.
Δείξτε μου μια χώρα που να πρόκοψε χωρίς να αγκαλιάσει αυτές τις έννοιες. Δεν υπάρχει ούτε μία, όπως δείξτε μου μια χώρα που να τα έκανε αυτά και να μην πάτωσε. Ακραιφνής δημοκράτης αποκαλείτο αυτός που λεηλατούσε το Δημόσιο. Να έχουν το δικαίωμα να πληρώνονται από τον φορολογούμενο χωρίς να προσφέρουν υπηρεσίες.
Η Ελλάδα κατάντησε «Τζουράσικ Παρκ» που επιβιώνουν δεινόσαυροι ηλικιωμένων ιδεοληψιών. Οι εκφραστές της κοινής γνώμης και οι δημοσιογράφοι επαναλάμβαναν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση . Ε λοιπόν υπάρχει! Το αποδείξαμε και θα το αποδεικνύουμε κάθε ήμερα όπως το αποδείξαμε χθες . Τελείωσε αυτό που γινόταν με την ΕΡΤ. Θα αντικατασταθεί η ΕΡΤ με δημόσιο αλλά όχι κρατικό χαρακτήρα, με λιγότερο κόσμο αλλά περισσότερο καταρτισμένο.
Τόσο καιρό λεηλατείται. Να κερδίσει τον Έλληνα όχι να έχει περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης. Εμείς θα την προσφέρουμε αυτή την τηλεόραση το ταχύτερο. Δεν την κλείνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Θα γίνει ένας νέος υγιής οργανισμός. Για τα προνομία τους φοβούνται και τους νοιάζει. Για τους ιδιώτες δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση. Έκλεισαν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες χωρίς καμία αντίδραση.
Και τώρα έκλεισε η ΕΡΤ και ξεσπά όλη η υποκρισία. Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζόμενους - θα αποζημιωθούν. Εγώ μιλάω για τα νοσοκομεία που θα προσλάβουν κόσμο στη θέση των υπεράριθμων της ΝΕΤ. Δεν ξέρω αν τώρα μας έχουν συνδέσει στη τηλεόραση γιατί οι συντεχνίες έχουν επιβάλει απεργία. Τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε σημαντικός άνθρωπος που να μας επισκέφτηκε και να μη μπλόκαραν την προβολή και την ενημέρωση. Αυτή την ενημέρωση πρόσφεραν.
Εμείς θα το υποκαταστήσουμε την ενημέρωση με την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση που έγινε σε ποτέ στα ΜΜΕ. Ενώ το καθεστώς προνομιών καταρρέει αναδεικνύεται εδώ απόψε η Ελλάδα της δημιουργίας και της εξωστρέφειας που εσείς την εκπροσωπείτε. Δεν σας μίλησα για όσα πετύχαμε στην οικονομία, γιατί ήθελα να επιμείνω σε αυτή την αντίθεση. Γιατί, εσείς είστε η Ελλάδα της δημιουργίας και απέναντι είναι η αδιαφάνεια η κομματικοκρατία. Δεν μπορώ να αφήσω άλλο τις «ιερές αγελάδες» που κοστίζουν πολύ και δεν παράγουν τίποτα».


πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου