Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μύκητες: «κολλημένοι» με τα πόδια μας!


feet on beach

Οι μύκητες φαίνεται πως έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα πόδια μας, να και φιλοξενούνται σε όλο το ανθρώπινο σώμα.

Στη δημοσίευση της επιστημονικής ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών του Ανθρωπίνου Γονιδιώματος και του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, τονίζεται πως η νέα «απογραφή» των ανθρωπίνων μυκήτων θα βοηθήσει στην καταπολέμηση διαφόρων δερματικών παθήσεων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν το DNA των μυκήτων που ζούσαν σε 14 σημεία του σώματος υγιών ατόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το πιο πλούσιο οικοσύστημα μυκήτων ζει στις φτέρνες μας, ενώ ακολουθούν οι περιοχές κάτω από τα νύχια και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Άλλες περιοχές που προτιμούν οι μύκητες, είναι η παλάμη, ο πήχυς του χεριού και το εσωτερικό μέρος του αγκώνα. Κάθε ένα από αυτά τα σημεία έχει 18 έως 32 διαφορετικά είδη μυκήτων. Αντίθετα, το κεφάλι και το σώμα έχουν μόνο δύο έως δέκα είδη μυκήτων.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι μύκητες δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους ανθρώπους, αλλά αν πολλαπλασιαστούν σε μεγάλο βαθμό στο ανθρώπινο σώμα, επιφέρουν διάφορες μολύνσεις. Για παράδειγμα, τα νύχια των ποδιών μπορεί είτε να χάσουν το χρώμα τους, είτε να γίνουν μαύρα, κίτρινα ή πράσινα. Ακόμα, οι μύκητες μπορεί να προκαλέσουν ξεφλούδισμα του δέρματος, κοκκίνισμα, φαγούρα, κ.α.
πηγη:iatros4u.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου