Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μυστικά για μια επιτυχημένη δίαιτα



Για να αλλάξετε πραγματικά το σώμα σας και το βάρος σας, πρέπει να αποκτήσετε την κατάλληλη νοοτροπία. Γι' αυτό:


- Βρείτε το κίνητρό σας: αν αυτό που σας ωθεί είναι το να φορέσετε μικρότερο νούμερο, τότε δεχθείτε το! Βάλτε το κάπου που να βλέπετε μια φωτογραφία με το σύνολο που ελπίζετε να φορέσετε.

Αν ο στόχος σας είναι η πρόληψη, κολλήστε φωτογραφίες της οικογένειας και των φίλων σας στο ψυγείο, για να σας θυμίζουν για ποιο πράγμα προσπαθείτε.

- Αποφύγετε τους περισπασμούς: αν έχετε φορτωμένο πρόγραμμα στη δουλειά ή αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη σχέση σας, ίσως να πρέπει να επικεντρωθείτε στη συντήρηση του βάρους μέχρι να λυθούν τα άλλα προβλήματα.

- Διαχωρίστε τη διάθεσή σας από τα γεύματά σας: αν τρώτε περισσότερο επειδή είστε αγχωμένοι, βρείτε μια νέα διέξοδο (κάντε μια βόλτα, τηλεφωνήστε σε μια φίλη) για να διαχειριστείτε το στρες.

- Μάθετε από τα λάθη σας: σκεφτείτε τι έχετε κάνει στο παρελθόν για να χάσετε βάρος και δεσμευτείτε να φθάσετε μέχρι τέλος.

- Επιλέξτε πότε θα ξεκινήσετε: διαλέξτε μια συνηθισμένη μέρα για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα, όχι όταν πρέπει να πάτε ταξίδι ή σε πάρτι, για παράδειγμα. Προετοιμαστείτε αφιερώνοντας χρόνο στα ψώνια.

- Προσέξτε τις πολύ μικρές μερίδες: τα σοκολατάκια ή τα μικρά ποτήρια αναψυκτικού φαίνονται καλές επιλογές για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά μελέτες δείχνουν ότι, αν η μερίδα είναι υπερβολικά μικρή, οι άνθρωποι τρώνε αρκετές και καταλήγουν να καταναλώνουν περισσότερο. Σερβίρετε τα γεύματα σε μπολ των 2 φλιτζανιών ή σε πιάτο των 23 εκατοστών (το μέγεθος του πιάτου σαλάτας).

Διαβάστε ενδεικτικό διαιτολόγιο μίας ημέρας για απώλεια βάρους:

Πρωινό
Ομελέτα και σπανάκι
Φτιάξτε ομελέτα με 2 αβγά και ½ φλιτζάνι σπανάκι. Σερβίρετε με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και 2 κουτ. του γλυκού μέλι.

Σνακ
1 αχλάδι και 30 γραμ. ξηροί καρποί

Μεσημεριανό
Σαλάτα με μπριζόλα. Σε 2 φλιτζάνια μαρούλι ρίξτε 120 γραμ. ψητό άπαχο φιλέτο μοσχαριού, 1 φλιτζ. βραστές πατάτες σε κύβους, ½ φλιτζ. καλαμπόκι και 2 κουτ. της σούπας λαδολέμονο.

Σνακ
30 γραμ. κότατζ

Δείπνο
Γαλοπούλα στήθος ψητό. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και 1 κουτ. της σούπας λαδολέμονο

Επιδόρπιο
1 μπάλα παγωτού χωρίς λιπαρά

Το προτεινόμενο διαιτολόγιο ισχύει μόνο για μία μέρα ή την αρχή κάποιας δίαιτας. Μπορείτε, ωστόσο, να το επαναλάβετε για μία εβδομάδα, χωρίς όμως το παγωτό για επιδόρπιο. Η δίαιτα αφορά ενηλίκους και υγιείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου