Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Παράνομη αλιεία στο Πάρκο Τρίτση


Τους κυπρίνους - γίγαντες που φτάνουν τα 60 και πλέον εκατοστά σε μήκος και βάρος μέχρι τα 3-4
κιλά στη λίμνη του Πάρκου Τρίτση, έχουν βάλει στο μάτι άγνωστοι λαθραλιείς, οι οποίοι επιδίδονται στο σπορ κάθε βράδυ, παρά το κυνηγητό που του γίνεται από κατοίκους της περιοχής και ιδιοκτήτες των καφέ του Πάρκου.

Οι κυπρίνοι αυτή της εποχή ιδιαίτερα οι θύλακοι, είναι τερατώδεις σε μέγεθος και καταφέρνουν να επισκιάσουν σε θέαμα ακόμη και τις πάπιες και τις πουλάδες στη λίμνη.

Γονείς και παιδιά τους πετάνε ψωμί. κι εκείνα μάχονται για το ποιός θα διεκδικήσει το νόστιμο φιλοδώρημα.

«Τέτοια ψάρια του γλυκού νερού, υπάρχουν και στο Νέστο», μας είπε ένας κύριος που τάιζε τις πάπιες, κι εκεί είναι μεγάλα, ιδιαίτερα στο φράγμα, αλλά, ετούτα εδώ, είναι άλλο πράγμα...

Η αλιεία αυτών των τεράστιων κυπρίνων, η ποιότητα των οποίων ως διατροφή, ελέγχεται, είναι ιδιαίτερα εύκολη για τους λαθροθήρες, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν στόχο μόνο το σπορ, αλλά και την εκμετάλλευση του αλιεύματος καθώς η ποσότητα είναι δελεαστική.

Το κατά πόσο βεβαίως θα έβαζε κανείς συνειδητά στο πιάτο του, αλιεύματα από τη λίμνη του Πάρκου, είναι ένα θέμα, καθώς κανείς δεν έχει ελέγξει ποτέ την ποιότητα τους...

Το Πάρκο Τρίτση, δεν διαθέτει φύλακες και η προστασία του άπτεται στην ευαισθησία των φίλων του, απλών πολιτών, που απολαμβάνουν τη βόλτα τους κάθε Σαββατοκύριακο, μέσα σε μια φύση που οργιάζει κι ένα περιβάλλον σπάνιο, ιδιαιτέρως για το αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Νίκος Τσιαμτσίκας
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου