Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΚΑΠΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΣΙΦΝΟΥ



Υλικά:



1- 1 ½ φλιτζάνι ξερή κάπαρη
1 κιλό κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
⅓ φλιτζανιού λευκό ξύδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε την κάπαρη 2 ημέρες μέσα σε μία λεκάνη με νερό, αλλάζοντάς της το νερό 3 φορές την ημέρα, ώστε να ξεπικρίσει.

Βράζουμε για 5 λεπτά την κάπαρη σε νερό και την στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές για να φύγει τελείως η πικρή της γεύση.

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε την κάπαρη και την σοτάρουμε για τα επόμενα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι. Όσο βράζετε η σαλάτα, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί.

Όταν είναι έτοιμη μπορείτε να την τοποθετήσετε σε ένα βάζο και να την φυλάξετε στο ψυγείο. Σημειώστε ότι διατηρείτε μέχρι έναν χρόνο![/accordion]
ΠΗΓΗ: koukieuaggeliarooms.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου