Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ομφάλιο λώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο Τσίπρας


«Οι μάσκες έπεσαν, υπάρχει αδιάκριτο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στη ΝΔ και την ακροδεξιά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο το πρωί στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.


Αναφερόμενος στο ναζιστικό ξέσπασμα της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις «ίσες αποστάσεις», όπως είπε, «που τήρησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, έναντι του προεδρείου της Βουλής και των νοσταλγών του Χίτλερ» και επισήμανε ότι στη συζήτηση της ερώτησής του για την τύχη του αντιρατσιστικού νόμου -με αφορμή την οποία ξέσπασε το πρωτοφανές επεισόδιο- δεν παρέστη ούτε ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει ομφάλιος λώρος ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, μίλησε για εσμό ακροδεξιών συμβούλων του πρωθυπουργού και για ακροδεξιά ολισθήματα του Αντώνη Σαμαρά και επικαλέστηκε δύο κοινοβουλευτικά γεγονότα, για να αποδείξει τη σχέση αυτή:

- Πρώτον, ότι πρόσφατα 70 βουλευτές της συμπλίτευσης ψήφισαν την πρόταση της Χρυσής Αυγής για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, προκειμένου να δικαστεί για πολιτικές του απόψεις και
- δεύτερον, τη μη ψήφιση από το γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για να δικαστεί για τη βιαιοπραγία κατά των κυρίων Καννέλη και Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι η ασυδοσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή δεν είναι αποτέλεσμα «ατυχήματος», αλλά ζήτημα πολιτικής επιλογής από τη ΝΔ, κυρίως, και ζήτησε να ξεσηκωθούν όλοι οι δημοκράτες, ακόμη και της ΝΔ, εναντίον του νεοναζί.

«Όποιος θέλει μπορεί να εφαρμόσει τον κανονισμό της Βουλής και να θεσμοθετήσει εναντίον τέτοιων φαινομένων» είπε ο κ. Τσίπρας και διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει στην άκρη τους μισαλλόδοξους και τις συμμορίες της ακροδεξιάς, σημειώνοντας ότι ο λαός έχει και μνήμη και βούληση να αντισταθεί.

«Θα τσακίσουμε στην πράξη τη φάμπρικα των επιστρατεύσεων»

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο κ. Τσίπρας για τον τρόπο, που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους καθηγητές. Έκανε δε ένα μεγάλο βήμα και προειδοποίησε ότι, την επόμενη φορά, που θα υπάρξει εναντίον κάποιας απεργίας πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνταχθεί με τους απεργούς στους χώρους εργασίας, θα δώσει πλήρη πολιτική κάλυψη στην προσπάθειά τους και η απεργία θα είναι πλέον «πολιτική και διαρκής».

«Θα τσακίσουμε στην πράξη τη φάμπρικα των επιστρατεύσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τονίζοντας ότι θα μπορούσε να προωθήσει τις αλλαγές με διάλογο μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, όμως προτίμησε την κατά μέτωπο επίθεση, τον αιφνιδιασμό, τη λάσπη και τη συκοφαντία κατά των καθηγητών, μέσω των μέσων ενημέρωσης, που ελέγχει.

«Όσο το μνημόνιο οδηγείται σε αδιέξοδο, τόσο θα εντείνεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός» εξήγησε ο κ. Τσίπρας και  κάλεσε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να ψηφίσουν την πρόταση νόμου, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του κόμματός του στη «λεηλασία», όπως είπε, του δημόσιου πλούτου και δεσμεύτηκε, όχι μόνο να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και στην περίπτωση, που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, να αντιστρέψει τις πωλήσεις και να αναλάβει και πάλι τον έλεγχο σε τομείς, όπως η ενέργεια, το νερό και άλλους.

«ΣΥΡΙΖΑ και λεηλατημένη δημόσια περιουσία, με αδυναμία παροχής βασικών αγαθών στους πολίτες, είναι έννοιες ασύμβατες» τόνισε.

Μομφή για την «κινεζοποίηση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε και την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προσελκύσει το κινεζικό ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ότι θέλει να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε μία τεράστια οικονομική ζώνη, με χαμηλούς μισθούς, αφορολόγητα κέρδη και απροστάτευτους τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Κατά τον κ. Τσίπρα, πρόκειται για ένα μοντέλο, που αρχικά επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια και σε όλη την Ευρώπη. «Οι αλλαγές που προωθούνται είναι μεγαλύτερες ακόμα κι από εκείνες, που ακολούθησαν την πτώση του τείχους του Βερολίνου» σημείωσε με νόημα.

Απαντώντας δε στους ισχυρισμούς ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και το κλίμα αλλάζει, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «κανένα φως στο τούνελ δεν φαίνεται» και ότι η λεηλασία θα συνεχιστεί, έως ότου και μόνον τότε, ο λαός βάλει τέρμα, με μία μεγάλη αντεπίθεση και ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

Διαμήνυσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει απλώς να αναλάβει την εξουσία, αλλά να αντικαταστήσει το παλιό και σάπιο με το νέο και το ριζοσπαστικό.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου