Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Eurovision: Τα φαβορί και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις




Σύμφωνα με τα στοιχήματα σε ιστότοπους, η Εμελί ντε Φόρεστ από την Δανία θεωρείται φαβορί και το τραγούδι της «Only Teardrops» είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο. Ακολουθούν οι συμμετοχές της Ουκρανίας, της Νορβηγίας και της Ρωσίας.


Η 20χρονη τραγουδίστρια εμφανίζεται ξυπόλητη, γιατί όπως είπε, «χωρίς παπούτσια αισθάνεται άνετα». Η Δανία έχει κερδίσει δύο φορές το διαγωνισμό, η πιο πρόσφατη το 2000, όταν "οικοδέσποινα" ήταν και πάλι η Σουηδία.

Στον τελικό του Σαββάτου θα πάρουν μέρος 26 χώρες, οι είκοσι από τις οποίες προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία προκρίνονται απευθείας ως οι χώρες που ίδρυσαν την EBU μαζί με την Σουηδία που κέρδισε πέρυσι τον διαγωνισμό.
Από τον διαγωνισμό απέχουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία και η Σλοβακία που επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους, αλλά και η Τουρκία που διαμαρτύρεται για την απόφαση της EBU το 2011 τον νικητή να επιλέγει και επιτροπή μαζί με τις ψήφους των τηλεθεατών.
Η Σουηδία ισχυρίζεται πως δαπάνησε για την οργάνωση του διαγωνισμού 50 φορές λιγότερα από το Αζερμπαϊτζάν το 2012. «Σχεδόν ξανάχτισαν την πόλη (Μπακού) ξοδεύοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια (780 εκατομμύρια ευρώ), εμείς οργανώσαμε τον διαγωνισμό με 125 εκατομμύρια κορώνες» (15 εκατομμύρια ευρώ), τόνισε ο επικεφαλής της εκτέλεσης παραγωγής Μάρτιν Εστερνταλ.
Το Μάλμε φιλοξενεί 1.500 μέλη των αντιπροσωπειών και 1.700 δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου