Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο»



Αταλάντευτη στάση έναντι της κυβέρνησης για το ζήτημα της δημόσιας τηλεόρασης τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης θέλοντας να εκφράσει τη στήριξή του στους εργαζόμενους, αλλά και να στείλει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση κλιμακώνοντας την επιθετική ρητορική του. 


«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών», ενώ κάλεσε την τρικομματική κυβέρνηση να συμμορφωθεί άμεσα με τη δημοκρατική νομιμότητα. 


Real.gr TSIPRAS ERT από realmedialive 

«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ, πράξη που χαρακτήρισε ως μονόδρομο για την επιστροφή στην ομαλότητα. 

Παράλληλα ζήτησε επιτακτικά να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ή και άλλων κομμάτων, που αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας έκλεισε η ΕΡΤ.

Από το στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέφυγαν ούτε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι. 

Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι όσο επιμένει στην απόφασή του για το λουκέτο στην ΕΡΤ αυτοεγκλωβίζεται. «Ας το καταλάβει ο κύριος Σαμαράς. Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο. Και όσο αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται. Κυρίως, όμως, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να αγνοείται, δεν μπορεί να παραβιάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σήμερα κρίνονται όλοι» ήταν το σχόλιό του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους. «Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει, η Βουλή θα λειτουργήσει ό,τι και αν κάνουν, ειδάλλως ο λαός θα πει την τελευταία λέξη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου