Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πρωινά ανέκδοτα από τη Μ. Ρεπούση για την ΕΡΤ!



Του Γιάννη Ντάσκα

 «Πάντα είχαμε την ίδια γλώσσα στη ΔΗΜΑΡ και πάντα λέγαμε τα ίδια για το θέμα της ΕΡΤ»


 Τη δήλωση έκανε η Μαρία Ρεπούση πρωί-πρωί στο ΜΕΓΚΑ,η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει τον «επικοινωνιακό τομέα»  της ΔΗΜΑΡ με συχνές εμφανίσεις στα ΜΜΕ. 

Φυσικά και η δήλωσή της είναι πέρα για πέρα ανακριβής και υπάρχει και το άλλο με τον… Τοτό! 

Οι επίσημες δηλώσεις ήταν εντελώς διαφορετικές απο τις εσωτερικές σκέψεις και πιθανόν κρυφά παρασκήνια τα οποία εμείς εδώ αναδείξαμε επειδή είχαμε εξαιρετική πληροφόρηση.

 Για τις επίσημες δηλώσεις φτάνει η συνέντευξη που μας παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη.

 Εκεί ο κ.Χατζησωκράτης μας είπε ορθά -κοφτά και είναι ήδη στη διάθεσή σας ότι η τρικομματική κυβέρνηση πάει μια χαρά,είναι περήφανοι στη ΔΗΜΑΡ για το αποτέλεσμά της και φυσικά θα συνεχίσει την πορεία της με τα τρία Κόμματα και ας διαδίδουν ότι δεν θα συνεχίσει η ΔΗΜΑΡ! Από την άλλη εδώ στο «Παρασκήνιο» είχαμε πληροφόρηση και έγινε και αντικείμενο σύσκεψης για «κρυφά σχέδια» της ΔΗΜΑΡ.

 Γράφαμε δηλαδή,όπως και όλοι οι άλλοι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει και υπάρχει ουσιαστική συμφωνία με τα τρία κόμματα για το θέμα της ΕΡΤ.

 Όμως κάποιος από μας είχε «μυριστεί» ότι άλλα έλεγαν προς τα έξω και άλλα σε κάποια «υψηλά κλιμάκια» και γράψαμε την Τετάρτη ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι έτοιμος να τινάξει στον αέρα την τρικομματική και να αποσύρει τους Υπουργούς του. 

Επομένως δεν είχαν την ίδια γλώσσα και είναι ψέμματα αυτό που είπε πρωί-πρωί η συνηθισμένη και σε χοντρά ιστορικά-εθνικά ψέμματα Μαρία Ρεπούση. Η ΔΗΜΑΡ δικαιούται φυσικά να έχει άποψη και μάλιστα είναι και προς έπαινο αν έχει φιλεργατική στάση.

 Η διγλωσσία, όμως προς τι; Ποιο σκοπό υπηρετούσε το μυστικό σχέδιο που είχε προαναγγελθεί πριν την σύσκεψη των αρχηγών με τους οποίους είχε επέλθει ακόμα και γραπτή συμφωνία;

 Μόνο το θέμα της ΕΡΤ; Η Μ. Ρεπούση που εμφανίστηκε με εκπληκτική ομοιότητα με τη… Γιάννα Αγγελοπούλου είπε ότι είχαν φανεί σημάδια και σε άλλα επίπεδα αλλά τότε γιατί οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη,του Δημ.Χατζησωκράτη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει κλπ; 

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εξαιρετικά υψηλό σε θέση στέλεχος της ΔΗΜΑΡ   είχε λίγες ώρες πριν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση συνάντηση με σημαντικό παράγοντα στη χώρα και τον διαβεβαίωσε ότι ουσιαστικά έχει επέλθει συμφωνία με τους άλλους δυο εταίρους και αυτή η συμφωνία θα επικυρωθεί μετά λίγες ώρες από τους τρεις αρχηγούς.

Και έγινε το αντίθετο με αιτιολογία ουσιαστική ότι όλοι θα πρέπει να υποχωρήσουν πλην της ΔΗΜΑΡ που τους θέλει κατ αρχήν όλους στην ΕΡΤ ακόμα και τους μεγαλολωποδύτες που έχουν ρημάξει τα ταμεία της για δεκαετίες… 

Ερώτημα: είναι αλήθεια ότι η κ.Ρεπούση είχε έναν πολύ «θερμό» διάλογο με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ Βασίλη Οικονόμου χθες;

 Πηγήwww.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου