Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Καρφιά Μιωνή για Ομιλο Λάτση και Βενιζέλο


«Γιατί δεν ρωτάτε την EFG INTERNATIONAL του Ομίλου Λάτση, που ήταν ιδιοκτήτης του fund CMA, για τους κατόχους των 500 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζονται στη Λίστα Λαγκάρντ και ρωτάτε μόνο εμένα και τη Μαρία Παντελή που κάναμε απλώς τη διαχείριση»; Αυτό το ερώτημα έθεσε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή (ΝΔ) και Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της CMA, κατά την εξέτασή του από τα δύο μέλη της Προανακριτικής στο Τελ Αβίβ το περασμένο Σάββατο.
Ο κ. Μιωνής, εξάλλου, επανάλαβε πως ο λόγος που δεν εμφανίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή στην Αθήνα ήταν το ότι δεν ήθελε να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με βουλευτές οι οποίοι αρνούνται το Ολοκαύτωμα κι έχουν εκφράσει επανειλημμένως στο παρελθόν τις αντισημιτικές τους απόψεις. Φρόντισε, μάλιστα, να «καρφώσει» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας πως οι αναφορές που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους πολλούς Εβραίους της Λίστας Λαγκάρντ είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν από τη συζήτηση για το ποιος είχε το στικάκι και ποιός δεν το έδινε. Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να προκαλεί εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Προανακριτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν είχε αναφέρει ποτέ πως ήταν συμμαθητής και φίλος του κ. Μιωνή, μολονότι η Επιτροπή αναζητούσε στοιχεία επικοινωνίας του επιχειρηματία ακόμα και στις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου.
Κατά τα άλλα, ο κ. Μιωνής επανάλαβε πράγματα τα οποία είχε γνωστοποιήσει και με τα υπομνήματα τα οποία είχε στείλει στην Προανακριτική: πως τα 550 εκατομμύρια ευρώ της Λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν ένας λογαριασμός, αλλά σειρά λογαριασμών αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία διαχειριζόταν η εταιρία CMA στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος και η οποία ανήκε στην EFG. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τη
λίστα με τους μεριδιούχους την έχει η ασκούσα το διαχειριστικό έλεγχο εταιρία CUSTOM HOUSE, με έδρα στην Ιρλανδία. Όσον αφορά τη σχέση που τον συνδέει με τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανάφερε πως είναι φίλος και δικηγόρος του.
Στο μεταξύ, ο κ. Μιωνής αποκάλυψε πως είχε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στις αρχές του 2012, όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδεύοντας τον ισραηλινό επιχειρηματία Ντορόν Οφερ ο οποίος ενδιαφερόταν να επενδύσει σε ελληνικές μαρίνες. Μεταξύ των άλλων παρόντων σε εκείνη τη συνάντηση ήταν κι ο κ. Παπασταύρου, καθώς κι ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.
koutipandoras.gr/& ameiniasopallineus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου