Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο Σαμαράς λέει: Ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά.

Ο Σαμαράς λέει: Ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά. Το ΧΩΝΙ (του) απαντά: Αντί για άρθρα, δεν πας να υπογράψεις καμιά επιστολή υποτέλειας ακόμη στη Μέρκελ;
To XΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος: Ολόκληρο άρθρο έγραψες στην απεργοσπαστική έκδοση της Καθημερινής (επειδή σέβεσαι τους θεσμούς βεβαίως) αλλά μία λέξη για το μαύρο που έριξες στην οθόνη, δεν έγραψες. Μας λες για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ. Θα τα πούμε για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ.

Αυγοσπάστη, ε, αυγοσπάστη...

Μας λες στο άρθρο σου στην Καθημερινή ότι "δεν μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς".

Και συνεχίζεις βρε θρασύτατε αυγοσπάστη... "ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται Έχετε τα κότσια να τα βάλετε και με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κάστρα της σπατάλης";

Και το λες αυτό εσύ που δεν είδες κανένα σκάνδαλο στο Βατοπέδι, κάλυψες (και συνεχίζεις να καλύπτεις) απόλυτα τον Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφήνεις στο απυρόβλητο τους εφοπλιστές (όταν δεν προλαβαίνεις να πας ο ίδιος στην Κίνα για να τους κλείσεις τις δουλειές), ακύρωσες την προηγούμενη σύμβαση που είχε ο φίλος σου ο Λάτσης για το IBC και του έκανες μια καινούρια με την οποία παίρνει μεγαλύτερη έκταση για περισσότερα χρόνια και πληρώνει υπο-πολλαπλάσιο μίσθωμα στο κράτος, που έδωσες τον ΟΠΑΠ σε σκανδαλώδη τιμή και ετοιμάζεσαι να ξεπουλήσεις το σύμπαν με το χαμόγελο στα χείλη. Εσύ μιλώντας για διαφθορά... μόνο τα σκάνδαλα της ΕΡΤ ήρθαν στο μυαλό σου, ε; Θα τα πούμε για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ.
Αυγοσπάστη, ε, αυγοσπάστη...

Στο παιδαριώδους επιχειρηματολογίας άρθρο σου λες:

"Τώρα δείχνουμε έμπρακτα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όχι, δεν μας λείπει η πολιτική βούληση να τα βάλουμε με τα κάστρα των προνομίων"

Και αυτό το πράγμα το λέει ο άνθρωπος που όταν η Μέρκελ του ζήτησε επιστολή υποτέλειας, αυτός βγήκε στη Βουλή και το έπαιξε μάγκας που αρνείται να υπακούσει αλλά μετά στα "κουφά" και στα αθόρυβα.... την έστειλε και μάλιστα, όπως ακριβώς του την είχε ζητήσει η Γερμανία. Παντελώς εθελόδουλη δηλαδή. Παντελώς δωσιλογική.

Και μιλά αυτός ο άνθρωπος για τα κάστρα των προνομίων με τα οποία θα συγκρουστεί. Μιλά ο άνθρωπος που δεν βγάζει ούτε "κίχ" στους αλλοδαπούς εντολείς του αλλά έρχεται στο εσωτερικό και το παίζει "βαρύς με ολίγη".

Τι θες να μας πεις ρε Αντώνη; Ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν επιλογή σου; Εντολή της τρόικας ήταν που έσπευσες να εκτελέσεις μονοκοντυλιά για να δείξεις τι καλό παιδί που είσαι στους Γερμανούς. ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ;;;;; Ε, βέβαια, αφού ξέρεις ότι όλα τα μίντια θα σε στηρίξουν (και όσα δεν θα σε στηρίξουν, θα τα εμποδίσει η ΕΣΗΕΑ να κυκλοφορήσουν) καλά κάνεις και βγαίνεις και τα γράφεις αυτά την Κυριακή.

Και μας κάνεις σημαία τα σκάνδαλα της ΕΡΤ. Θα τα πούμε για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ.
Αυγοσπάστη, ε, αυγοσπάστη...

Έχω να σου γράψω πολλά για το άρθρο σου αλλά θα κουράσω και θα κουραστώ. Μόνο ένα ακόμη...

Λες σε κάποιο σημείο: "Η εντολή που έχουμε είναι να τα αλλάξουμε όλα. Όχι να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους".

Ερώτηση κρίσεως... Αφού τα έχεις βάλει με όλους τους προνομιούχους, όπως μας λες, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς γίνεται και σε στηρίζουν όλοι οι μεγαλοεκδότες της χώρας; Πώς γίνεται και σε στηρίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι εκδότες, οι εργολάβοι και οι τραπεζίτες; Αν τους έχεις σπάσει τα αυγά, όπως μας λες, γιατί δεν σε πολέμησαν όλοι αυτοί; Γιατί είναι ανώτεροι άνθρωποι και δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος τους; Αυτό θες να μας πεις; Πες το μας και αυτό. Οι ψηφοφόροι σου θα το χάψουν και αυτό. Εδώ σ' εβγαλαν Πρωθυπουργό για να κάνεις επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εσύ δεν έχεις αρθρώσει το παραμικρό απέναντι στους Γερμανούς και όμως οι ψηφοφόροι σου πιστεύουν ότι προσπαθείς να βγάλεις τη χώρα από το μνημόνιο. Μπορείς λοιπόν άνετα να το πεις και αυτό.
Επαναλαμβάνω την ερώτηση:

Αυγοσπάστη, εσύ που τα βάζεις με τα προνομιούχους... μπορείς να μας εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν να σε στηρίζουν όλοι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι εκδότες, οι εργολάβοι και οι τραπεζίτες;

Απάντησε ρε συ Ρομπέν της διαφθοράς. Τους έχεις σκίσει όλους αυτούς και παρά ταύτα αυτοί συνεχίζουν να σε υπερασπίζονται; Αυτό μας λες;

Απάντησε μεγάλε υπερασπιστή του λαού και πολέμιε των απανταχού συμφερόντων. Όλοι αυτοί έπαθαν ζημιά από την φιλολαϊκή πολιτική σου αλλά αποφάσισαν να σε στηρίξουν επειδή είναι μεγάλοι και γενναιόδωροι Έλληνες; Αυτό είναι το επιχείρημά σου όταν μιλάς για προνομιούχους;

Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Όχι ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς βγαίνει βουλευτής από το 1977. Ξέρει το πολιτικό παιχνίδι. "Άλλα λέω και άλλα κάνω και κυρίως βολεύω τους φίλους μου". Αυτό κάνει.
Εμείς οι Έλληνες πρέπει να ντραπούμε... που πέρασαν 40 χρόνια και δεν έχουμε καταλάβει την κοροϊδία ακόμη.
Και τώρα για τα σκάνδαλα της ΕΡΤ.

Ερώτηση. Η κόρη του υπουργού της ΝΔ Ανθή Σαλαγκούδη προσελήφθη στην ΕΡΤ, αμέσως μόλις έγινε η ΝΔ κυβέρνηση. Σωστά;

Εγώ την προσέλαβα;

Ο Καλφαγιάννης την προσέλαβε;

ΟΙ εργαζόμενοι εισηγήθηκαν την πρόσληψή της; Ποιός την προσέλαβε;
Αυγοσπάστη, ε, αυγοσπάστη...

Σε κάποιο σημείο του άρθρου σου λες;

"Χθες, ο εισαγγελέας διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Και σύντομα θα πληροφορηθούμε όλα εκείνα που κρύβονταν επιμελώς για δεκαετίες. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποδειχθεί γιατί τόσος θόρυβος ξαφνικά για την αμαρτωλή ΕΡΤ..."

Αυγοσπάστη, επειδή λειτουργείς σε πανικό, γιατί όντως μ' αυτή τη λαϊκή αντίδραση έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου, κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν τα σκέφτηκες καλά Αντώνη. Να παρακαλάς Αντώνη, ο εισαγγελέας να μη βρει τίποτα. Γιατί αν βρει σκάνδαλα, θα πρέπει να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα και να καλέσει όσους άσκησαν διοίκηση στην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια (τα στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή) να απολογηθούν για τις πανάκριβες παραγωγές και τους υψηλούς μισθούς των στελεχών. Και τότε αυτοί θα αναγκαστούν να αρχίσουν να "καρφώνουν" τους υπουργούς που τους πίεζαν για όλα αυτά τα ρουσφέτια. Τους υπουργούς σας δηλαδή.

Οι κινήσεις σου δείχνουν πανικό. Ο τίτλος του άρθρου σου δείχνει παιδάκι Α γυμνασίου.

Εκρηκτικό μείγμα. Ειδικά όταν κυβερνά μια χώρα. Αλοίμονό μας.
Μάνος Κακλαμάνος
.toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου