Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ "ΑΥΤΟΨΙΑ" ΣΤΟ "ΝΤΑΧΑΟΥ" ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο 8ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;


ilioupoli3

Στην Εισαγγελία Αθηνών με τα ερωτήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για πέντε μέχρι στιγμής εμπλεκομένους έχει ήδη διαβιβαστεί από την Αστυνομία ο φάκελος της δικογραφίας με τον θανάσιμο τραυματισμό του 8χρονου μαθητή από την Ηλιούπολη, που συνέβη την Τρίτη στο 4ο δημοτικό γήπεδο της περιοχής.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, κινητό γκολπόστ (σιδερένιο μικρό τέρμα ποδοσφαίρου με δίχτυα) μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πλαστικό τάπητα παρασύρθηκε από τον δυνατό άνεμο, καταπλάκωσε και σκότωσε τον μικρό Χρήστο Γ. μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του, του προπονητή του και του πατέρα του.
Το τραγικό συμβάν, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, εκτυλίχθηκε στις 17.00 το απόγευμα της 16ης Απριλίου. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 17.08 και το παιδί κατέληξε στον δρόμο για το νοσοκομείο. Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβε τον προπονητή του αθλητικού συλλόγου «Διάπλασις», Κ.Θ, όπου ανήκε ο άτυχος μαθητής.
ilioupoli2
Επίσης, σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία, αναζητούνταν από το απόγευμα της Τρίτης τέσσερα άτομα ως υπεύθυνα ισάριθμων ποδοσφαιρικών σωματείων, τα οποία εμφανίζονται να έχουν ενοικιάσει από τον Δήμο Ηλιούπολης το γήπεδο από τις 19 Φεβρουαρίου 2013 και να το εκμεταλλεύονται. Πρόκειται για τους υπευθύνους των ομάδων «Γ.Σ. Ηλιούπολης», «Χαραυγιακός», «Φωστήρας Ηλιούπολης» και Διάνα Ηλιούπολης».
Τι είχαν πράξει οι υπεύθυνοι των ομάδων ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής για αγώνα νεαρών παιδιών; Γιατί κανείς δεν προέβλεψε ότι πάνω στο γυμνό βουνό με τους πυλώνες της ΔΕΗ, την καρκινογόνο ακτινοβολία και τις κολόνες υψηλής ηλεκτρικής τάσης, τα δοκάρια δεν «κλειδώθηκαν» ώστε να μη φύγουν από τη θέση τους στον ανεμοστρόβιλο που επικρατούσε;
Και γιατί η Περιφέρεια Αττικής του κυρίου Γιάννη Σγουρού παραχώρησε (ή ανανέωσε) άδεια λειτουργίας στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να διεξάγονται δραστηριότητες σε άκρως ακατάλληλο χώρο (όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ);
ilioupoli1
Σε μια ανηφόρα 90 μοιρών στον κακοτράχαλο δρόμο της οδού Αλιμούντος, δίπλα από καλώδια, φράχτες, ακάλυπτο ρέμα, σιδερένιους στύλους που κουνιούνται από τον άνεμο, έδαφος που έχει διαβρωθεί από τη βροχή, υπάρχει ένα σύγχρονο «στρατόπεδο συγκέντρωσης», στο οποίο η Πολιτεία έχει δώσει άδεια λειτουργίας και στο οποίο θα κινδύνευαν ακόμα και αμέριμνοι λαθρομετανάστες για ένα εικοσιτετράωρο εφήμερης παραμονής.

πηγη:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου