Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τραυματίες από πυροβολισμούς σε Κολέγιο της Σάντα Μόνικα



Ένοπλη επίθεση, με τρεις τουλάχιστον τραυματίες, σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στο Κολέγιο της Σάντα Μόνικα, στην Νότια Καλιφόρνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το reuters, οι δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ο δράστης άνοιξε πυρ σε αυτοκίνητα και λεωφορεία που βρίσκονταν μέσα στο Κολέγιο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τουλάχιστον μία έκρηξη και πολλούς πυροβολισμούς.

Πηγές από το νοσοκομείο UCLA επιβεβαιώνουν ότι νοσηλεύονται δύο τραυματίες και ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο τρίτος τραυματίας είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να απειλείται η ζωή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του reuters, υπάρχουν αναφορές για έναν ύποπτο, ο οποίος κρατείται στη βιβλιοθήκη του Κολεγίου, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος δράστης. 

Γι' αυτό άλλωστε η διοίκηση του Κολεγίου αποφάσισε τον αποκλεισμό του ιδρύματος και εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση στο διαδίκτυο:

«Υπάρχουν αναφορές ότι ένοπλος κυκλοφορεί στο κύριο κτίριο του κολεγίου. Το κολέγιο έχει αποκλειστεί. Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκεστε μέσα στο κολέγιο, αποφύγετε τους ανοιχτούς χώρους. Μείνετε μέσα. Κλειδώστε όλες τις πόρτες και μην ανοίξετε μέχρι να σας ενημερώσουμε. Εαν βρίσκεστε έξω από το κολέγιο ΜΗΝ έρθετε στο κολέγιο»

Santa Monica College sent out the following statement:
«There have been reports of a shooter on the main SMC campus. The college is on lock-down. This means that if you are on campus, stay out of open spaces, stay in doors, lock all doors and do not open the doors until you receive an all clear from college officials. If you are off campus, do Not come to campus».


Το περιστατικό συνέβη μερικά χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο όπου εμφανίστηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο μέχρι στιγμής η επίθεση δεν συνδέεται με την παρουσία του Αμερικανού προέδρου στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου