Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τραγωδία στον Ωρωπό



Θωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού ανατράπηκε στις 06.00 τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια άσκησης στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.



Το τεθωρακισμένο
Το τεθωρακισμένο
Πρόκειται για όχημα μεταφοράς προσωπικού, τύπου Μ113, το οποίο ανετράπη στο ύψος του Ωρωπού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 20χρονος στρατιώτης Στ. Κρόκος από το Αλιβέρι Ευβοίας. 

Το βάρους 12 τόνων ερπυστριοφόρο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη από την πορεία του στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο και έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Στο όχημα επέβαινε άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Στον τόπο του δυστυχήματος έχει μεταβεί ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, για να συντονίσει τις έρευνες. Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία εκινείτο με προορισμό το λιμάνι του Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων στην εν εξελίξει διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.


(Ο στρατιώτης Στ. Κρόκος)






(Ο φακός του zougla.gr στη Συκάμινο)


(Αποκλεισμένη η περιοχή από την αστυνομία)

(Το σημείο όπου ανετράπη το όχημα)

(Τα σημάδια πέδησης του στρατιωτικού οχήματος στην άσφαλτο)


(Η μικρή χαράδρα)



Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα, ενώ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05.50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ.. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου