Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ψαρονέφρι με μουστάρδα, μέλι και θυμάρι

Ψαρονέφρι με μουστάρδα, μέλι και θυμάρι

    Πώς το κάνουμε:

    Τι χρειαζόμαστε:

    • 800 γρ. ψαρονέφρι
    • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 3/4 κρασοπότηρου κόκκινο κρασί
    • αλατοπίπερο
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • 1 κ.σ. μέλι
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία
    Μέθοδος
    Δυσκολία
    Περιέχει
    Ειδικές περιστάσεις
    Σερβίρει
    4 άτομα

    Πώς το κάνουμε:

    1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    2. Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρέας σε κομματάκια. Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά και τότε το αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
    3. Όταν αυτό μαραθεί, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε πιπέρι, μουστάρδα και θυμάρι ανακατεύοντας.
    4.  Μαγειρεύουμε το φαγητό για ακόμα 6 λεπτά περίπου και τότε προσθέτουμε το μέλι, δυναμώνοντας λίγο στο τέλος τη φωτιά. Προσοχή, όμως, σ'αυτό το στάδιο μην το αφήσετε πολύ, ίσα να ανακατέψετε και το μέλι. Αλλιώς θα πιεί τα υγρά και θα στεγνώσει!

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Είναι πολύ γευστικό φαγητό και συνοδεύεται ωραία με λευκό σπυρωτό ρυζάκι και σαλατούλα μαρούλι-ντομάτα!

    πηγη:sintagespareas.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου