Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: "ΠΟΝΕΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΑΣ". (video)


silleitourgo

Ξεχωριστές εικόνες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Αθηναίοι αλλά και πολλοί Ρώσοι που ζουν στην ελληνική πρωτεύουσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών κατά το Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό συλλείτουργο που τελέσθηκε σήμερα το πρωί.

Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μαζί με μέλη των δύο Ιερών Συνόδων συλλειτούργησαν στην ελληνική και ρωσική γλώσσα.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ενότητας στην Ορθοδοξία σημειώνοντας πως οι δυο Εκκλησίες συνδέονται με κοινές ιστορικές μνήμες και κοινούς αγώνες.
Με ιδιαίτερα ζεστά λόγια μίλησε για τους Έλληνες ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος σημειώνοντας ότι η Εκκλησία της Ρωσίας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Σε αυτό το μεγαλοπρεπή ναό που είναι αφιερωμένος στον Αγιο Παντελεήμονα το όνομα του οποίου «μιλάει» από μόνο του είναι κατάλληλη η στιγμή να αναφερθούμε στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος που βλέποντας τι συμφορά έπληξε τους ανθρώπους άπλωσε τη χείρα ελέους και βοηθείας» είπε.
Ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα λέγοντας πως «Ως εκπρόσωποι της ρωσικής Εκκλησίας επιμαρτυρούμε ότι πόνεσε η καρδία μας στο άκουσμα της συμφοράς του ομόδοξου ελληνικού λαού και παρά το γεγονός πως το ποίμνιο μας στην πλειοψηφία του δεν έχει την οικονομική ευχέρεια προσέφεραν τον οβολόν τους προκειμένου να στηρίξουν και αυτοί τα έργα ελεημοσύνης της αδελφής Εκκλησίας της Ελλάδος»
Οι πληροφορίες και τα βίντεο είναι από το Dogma.gr:

πηγη:makeleio.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου