Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ… ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΝΑΜΕ‼! ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!


AFRIKIGINAME

Μια διαφορετική προς το καλύτερο Ελλάδα βλέπει η αρθρογράφος της Süddeutsche Zeitung Κριστιάνε Σλέτσερ σε άρθρο της για τις εξελίξεις...

στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας και στον τουρισμό. Ωστόσο όπως επισημαίνει η λιτότητα είναι αρκετή και δεν αντέχεται μια περαιτέρω αύξηση της ενώ σχετικά με την ανεργία επισημαίνεται πως αυτή φτάνει τα ποσοστά της Αφρικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλέτσερ εκτιμά ότι το φαινόμενο της ατιμωρησίας στην Ελλάδα έπαψε να ισχύει και σχολιάζει: «Αυτό είναι καλό σημάδι.
 Είτε πρόκειται για τραπεζίτη που εξαπατά είτε για διεφθαρμένο πολιτικό, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν απειλείται με φυλάκιση. 
Τρία χρόνια αφότου αποφασίστηκε το πρώτο δανειακό πρόγραμμα από την ΕΕ και το ΔΝΤ τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα είναι μία διαφορετική χώρα».
Όπως σημειώνει «η Αθήνα προχώρησε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, με σημαντική καθυστέρηση, αλλά στο μεταξύ υπάρχει και έπαινος από τις Βρυξέλλες.
 Οι εξαγωγές αυξάνονται, το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου συρρικνώνεται.
 Οι κρατικές δαπάνες -χωρίς πληρωμές τόκων- έχουν περιοριστεί μεταξύ 2009 και 2012 κατά περισσότερο από 22%, όπως υπολόγισε το Ινστιτούτο για τη Γερμανική Οικονομία (IW). Όμως η σκληρή λιτότητα έχει υψηλό τίμημα: 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι.
Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στους νέους έφτασε στη δυτική Μακεδονία, με ποσοστό 72,5% ένα επίπεδο απόλυτου ευρωπαϊκού ρεκόρ.
 Αυτά είναι ποσοστά χωρών της Μαύρης Αφρικής. Οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώθηκαν επίσης. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από την Ευρώπη και τους πολιτικούς στη χώρα τους.
 Μετά από αμέτρητους γύρους λιτότητας όμως, πολλοί από αυτούς είναι απλά εξαντλημένοι και κουρασμένοι από τις διαμαρτυρίες».
Κλείνοντας, η αρθρογράφος επισημαίνει ότι «η ΕΕ ελπίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα βρίσκεται το 2014 και πάλι κοντά στη μαγική τιμή του 3% (...) Η τελευταία έκθεση της ΕΕ λέει ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2013/14, αλλά ενδέχεται το 2015/16 να πρέπει να κλείσει και πάλι μία τρύπα 8 δις ευρώ.
 Το να μπορέσει η Αθήνα να το κάνει αυτό μέσω νέων μέτρων λιτότητας, είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Δύσκολα θα μπορούσε να το αντέξει πολιτικά».
πηγη:moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου