Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 παιδιά σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε σχολικό




Tουλάχιστον 16 παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 ετών, και μια δασκάλα σκοτώθηκαν το Σάββατο το πρωί στο κεντρικό Πακιστάν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχτηκε στις φλόγες.
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως σημειώθηκε έκρηξη λόγω του φυσικού αερίου, ωστόσο λίγο αργότερα αξιωματούχος ανέφερε πως η φιάλη του φυσικού αερίου είχε παραμείνει άθικτη.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα προκλήθηκε την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου άλλαζε την πηγή τροφοδοσίας καυσίμου του οχήματος, περνώντας από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.
 
Όπως αναφέρεται στο BBC, το φυσικό αέριο είναι πολύ διαδεδομένο στο Πακιστάν, καθώς αποτελεί ένα φτηνό εναλλακτικό καύσιμο για τα αυτοκίνητα σε σχέση με το πετρέλαιο και τη βενζίνη.Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά εκρήξεων εξαιτίας της κακής κατάστασης των φιαλών φυσικού αερίου. Το Reuters αναφέρει πως , η κυβέρνηση έχει εκδώσει προειδοποιήσεις να μην χρησιμοποιούνται μη εγκεκριμένες φιάλες αερίου, αλλά δεν έχει κατορθώσει να σταματήσει την χρήση τους μέχρι στιγμής.
πηγη inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου