Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

UEFA: Βαριές τιμωρίες για τους «ρατσιστές»



Να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα κρούσματα ρατσισμού στοn χώρο του ποδοσφαίρου αποφάσισε η UEFA . Μεγάλες τιμωρίες θα περιμένουν τους ποδοσφαιριστές που έχουν ρατσιστική συμπεριφορά, αλλά και τις ομάδες οι οπαδοί των οποίων δεν έχουν κόσμια συμπεριφορά.


Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Λονδίνο, η ρατσιστική συμπεριφορά στις διοργανώσεις της UEFA θα επισύρει μίνιμουμ ποινή 10 αγωνιστικών για τους ποδοσφαιριστές. 

Παράλληλα στο πρώτο τέτοιο κρούσμα οι ομάδες θα τιμωρούνται με μερικό κλείσιμο των θυρών του γηπέδου, ενώ στο δεύτερο με ποινή κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000 ευρώ. 

Επίσης αποφασίστηκε πως η βίαια επίθεση σε βάρος διαιτητή θα τιμωρείται με 10-15 αγωνιστικές, ενώ η εξύβρισή του με 2-3. 

Η UEFA κάλεσε όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της να υιοθετήσουν τις ίδιες ή αντίστοιχες τιμωρίες για τα παραπάνω κρούσματα και στις εγχώριες διοργανώσεις τους. 

Τέλος, έγινε γνωστό πως την επόμενη σεζόν πέραν των εξετάσεων ούρων θα υπάρχουν και εξετάσεις αίματος των παικτών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου