Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αλώνι του Ήλιου: Ρομαντικό καταφύγιο και πολυτελής σουίτα...



Έχετε βολτάρει στα λιθόκτιστα σοκάκια των Γρεβενών; Έχετε περπατήσει πλάι στα τρεχούμενα νερά και την αιωνόβια βλάστηση ενός από τους ωραιότερους εθνικούς δρυμούς, αυτού της Βάλια Κάλντα; Έχετε κάνει σκι και snow board στη Βασιλίτσα;


 Έχετε μαζέψει μανιτάρια στο Βενέτικο; Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση όλα αυτά να μη σας βάζουν στον πειρασμό, το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Αλώνι του Ήλιου» σίγουρα θα σας... εμπνεύσει μια εξόρμηση στη Βόρεια Ελλάδα.

 Μόλις 20 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά, 27 από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και άλλα τόσα από την πανέμορφη κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, το Αλώνι του Ήλιου βρίσκεται στην κυριολεξία μια ανάσα από ό,τι και αν θέλετε να δείτε ή να κάνετε στην περιοχή.

 Αν βέβαια καταφέρετε να… απαρνηθείτε για λίγο τη θαλπωρή του ξενοδοχείου που, σκαρφαλωμένο στα 900 μ. υψόμετρο στις παρυφές του Όρλιακα, μέσα στην καρδιά ενός δάσους πνιγμένου στα πεύκα, τα έλατα και τις βελανιδιές, αγναντεύει την πανέμορφη κοιλάδα του Βενέτικου.

 Τα δώδεκα συνολικά δωμάτια του ξενοδοχείου –δίκλινα, τρίκλινα και σουίτες– διακοσμούνται με ρομαντικές πινελιές, ατμοσφαιρικό φωτισμό, χρώματα άλλοτε ζωηρά και άλλοτε απαλά και ζεστά, γήινα υλικά, με το ξύλο να κρατά πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Κάθε δωμάτιο διαθέτει το δικό του, ξεχωριστό ύφος: τα δίκλινα αποπνέουν ρομαντισμό, με σιδερένια κρεβάτια, παλ αποχρώσεις στους τοίχους, πέτρινα τζάκια και υφαντές κουρτίνες, τα τρίκλινα θυμίζουν δωμάτια καταφυγίου, με ξύλινα έπιπλα και ζεστές αποχρώσεις, ενώ οι σουίτες εκφράζουν την πολυτέλεια που αποζητάμε ακόμη και στα πλέον «χαλαρά» weekends μας.

 Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί μία δίκλινη σουίτα 55 τετραγωνικών, όπου το πέτρινο μπάνιο, το 2x2 κρεβάτι, το τζάκι, ο δερμάτινος καναπές μπροστά του και το υδρομασάζ μπροστά στο παράθυρο δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον μιας πολύ ιδιαίτερης διαμονής.

 Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο δεύτερο όροφο με τις δύο σουίτες στις γωνιές του. Στην ανατολική πλευρά η τρίχωρη σουίτα με τους χρυσούς και κόκκινους τοίχους περιλαμβάνει δύο δωμάτια, ένα σαλόνι με τζάκι και ένα κατακόκκινο μπάνιο με υδρομασάζ.

 Στην άλλη πλευρά, η άλλη τρίχωρη σουίτα με έντονα χρώματα σε μπλε, βαθύ κόκκινο και κίτρινο. Το τζάκι στο σαλόνι, το ατμοσφαιρικό σιδερένιο κρεβάτι (στο ένα δωμάτιο), το υδρομασάζ μπροστά στην μεγάλη τζαμαρία με θέα το δάσος και το τεράστιο 2.5x2.5 κρεβάτι δίνουν εικόνα παραμυθιού και αίσθηση συμμετοχής σε αυτό. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι πλήρως εξοπλισμένα με ψυγείο – mini bar, πιστολάκι και τηλεόραση.

 Παράλληλα, προσφέρεται μία σειρά καλλυντικών και εξαρτημάτων ατομικής φροντίδας, μπουρνούζι και παντόφλες. Μαξιλάρια και πάπλωμα σιλικόνης ντυμένο σε παπλωματοθήκη, συμπληρώνουν την αίσθηση της πολυτέλειας και της καθαριότητας.

 Στο μεγάλο, ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου θα απολαύσετε το παραδοσιακό πρωινό, αλλά και πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ, σε ένα μενού που ανανεώνεται καθημερινά, ενώ αγναντεύετε την πανοραμική θέα της Πίνδου και της χιονισμένη κορυφής του Ολύμπου.

Στον ίδιο χώρο, τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται παραδοσιακές και μη μουσικές βραδιές. Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο.

 Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 70 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, 95 ευρώ για το τρίκλινο και 150 ευρώ για τη σουίτα.

Το πρωινό περιλαμβάνεται στις τιμές των δωματίων, ενώ το κάθε γεύμα θα σας κοστίσει 12 ευρώ κατ’ άτομο.

Η.Κ. Αλώνι του Ήλιου, 1ο χλμ. Ζιάκα - Σπηλαίου, Γρεβενά, τηλ.: 24620 83837, 6971987489

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου