Μία συνταγή που θα κάνει το τραπέζι αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους!
Υλικά (υλικά για 3 μερίδες)
- 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, περίπου 1 κιλό
- 200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
- ¼ φλιτζανιού (50ml) ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι (200ml) λευκό ξηρό κρασί
- 300 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους (με τον χυμό τους)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Μισό κουταλάκι θυμάρι
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, την κανέλα, τη δάφνη και το θυμάρι.
- Μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση.
- Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά το βγάζουμε από το μάτι και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Τέλος, ρίχνουμε το μακαρονάκι, το κρεμμυδάκι, και τον άνηθο και ψήνουμε ώσπου να απορροφήσει το μακαρονάκι σχεδόν όλο το νερό.
- Και για το πλύσιμο των πιάτων δεν ανησυχούμε ποτέ! Εμπιστευόμαστε τη δύναμη του Fairy Platinum πλυντηρίου, που απομακρύνει ακόμα και τα λίπη που δεν φαίνονται!
πηγη:epithimies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου