Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Βενιζέλος: Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με τον Σαμαρά (ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ)


Βενιζέλος: Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με τον Σαμ
Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης φέρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο....


Παρά το γεγονός ότι δεν ανοίγει πλήρως τα χαρτιά του, ακόμη και στους στενότερους συνεργάτες του, εν όψει της συνάντησης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος τούς έχει απλώς δηλώσει ότι «το αντιρατσιστικό θα γίνει το προοίμιο της λειτουργίας της κυβέρνησης».
Μάλιστα, σε έναν από αυτούς είπε -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr- χαρακτηριστικά: «Επιτέλους ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας».
Στο ερώτημα έως πού είναι αποφασισμένος να φτάσει ο κ. Βενιζέλος αν, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Σαμαράς αρνηθεί και επισήμως τη Δευτέρα να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκφράζουν αδυναμία τεκμηριωμένης απάντησης, αλλά επισημαίνουν: Το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλούς μήνες έχει επισημάνει ότι το βασικό ζητούμενο σήμερα για την κυβέρνηση είναι η αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Παράλληλα σημειώνουν ότι θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να μη φέρεται αλαζονικά στους κυβερνητικούς εταίρους και να μην ξεχνά ότι κανείς από τους τρεις δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του.
Εχουμε πει πολλές φορές, επισημαίνουν, ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να λαμβάνει μόνος του αποφάσεις. Αυτό ισχύει με τον ακριβώς ίδιο τρόπο και για τα κόμματα.
Υπενθυμίζουν μάλιστα με νόημα ότι πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να καταψηφίσει συγκεκριμένες διατάξεις σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης γιατί τέθηκαν σε ψηφοφορία με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση.
Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου
Στον αντίποδα, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν πως αν και δεν παραγνωρίζεται η σημασία της αντιρατσιστικής νομοθεσίας υπάρχουν ανοικτά θέματα που έχουν περισσότερο επείγοντα χαρακτήρα, ενόψει και της νέας επίσκεψης της Τρόικα, στις 4 Ιουνίου. Δεν θα μας κρίνουν για το αντιρατσιστικό, θα μας κρίνουν για τις αποκρατικοποιήσεις, την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, τις καταργήσεις των οργανισμών, την κινητικότητα στο δημόσιο και τις απολύσεις των επίορκων, λένε με νόημα.
Επιχειρούν δε να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους εν αναμονή της συνάντησης των τριών αρχηγών τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς σέβεται τα άλλα δύο κόμματα της τρικομματικής και ότι τιμά τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη.
Εκτιμούν δε ότι και αυτή τη φορά θα υπερπηδηθούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Πηγη:gkourou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου